UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FOX TV, YOUTUBE KANALI GİBİ OLUP, ÇÖKTÜ!

DİZİLERİ ARDI ARDINA BATIYOR, SON 3-4 AYDIR 13 BÖLÜMDE VEDA EDİYORLAR! PEKİ NEDEN?

FOX TV, YOUTUBE KANALI GİBİ OLUP, ÇÖKTÜ!

BU SEZON FOX TV’YE BİR ŞEYLER OLDU. ÇOK BÜYÜK KAN KAYBI YAŞIYOR. ÖZELLİKLE DİZİLERİ ARDI ARDINA ÇAKILIYOR. KANALIN BU ÇÖKÜŞÜ, ANA HABER BÜLTENİ’NE DE YANSIDI! PEKİ, GEÇEN SEZONLARDAN FARKI NE, NEDEN BÖYLE OLDU?

Öncelikle dizilerinin “mentalitesi” değişti. Dizileri, televizyon kanalı için değil de, öncelikle YouTube kanalı için yapılmış gibi… Bir çok örnek verebiliriz.

Mesela, rolü savcı da olsa, ev kızı da olsa kadın oyuncular sürekli açılıp-saçılttırılıyor! Tv izleyen aileler için hoş değil ana bu açıklık aynı dizinin YouTube yayını içinse avantaj! Oradaki kitle “abartılmış dekolte”yi sever!

Yine mesela… Başka bir dizide oynayan oyuncuyu, kanallar genellikle hemen başka dizilerde oynamasını istemez. Yüzü dinlensin ister! Ama FOX’ta artık böyle yapılmıyor. Mesela ratinglerde zirvede yer alan Star’ın Ömer dizisindeki “Ömer’in nişanlısı” daha diziden çıktığı an Fox’taki dizide oynamaya başlıyor. TV seyircisinin aklı karışıyor. Hem de normalde süper rating alacak bir senaryoda! Yine bu durum YouTube yayını için avantaj! Orada önemli olan “Ne kadar çok tanınırsa o kadar iyi olur” mantığı!

Böylece YouTube’da iyi kazanıyorlar. Aslında TV gelirleri, YouTube gelirlerinin onlarca katı ama buna rağmen Fox TV neden böyle yapıyor diye araştırdığımızda FOX TV’nin bu sezon, YouTube haklarını, içeride bir çalışanla-dışarıdan bir şirkete verdiğini öğrendik!!!

Yani bu “YouTube kafası” Fox Tv’ye kurum olarak yaramıyor ama başkalarına (!) çok yarıyor. Yine dışardaki o şirket-Kıbrıs’ta da bir oluşum yapmış, vergiden de çok ciddi miktarda kurtuluyorlar.

Şu son günlerde moda olan “Kara Para” işine girer mi, girmez mi onu bilmiyoruz. Bu vergi ve paranın kaynağı konuları sıkıntılı işler. Bu arada dizilerin tanıtımı bile, TV kanalına göre değil, tam YouTube’a göre!.. Her bölümün ne olacağını anında öğreniyorsunuz. Sıfır merak! Bu tanıtım tarzı YouTube için iyi ama TV kanalı için hiç iyi değil!.. Kanalın bu çöküşü, Ana Haber’i de etkiliyor tabi… Ayrıca bu oluşumun getirdiği bir takım “baskılar” da var! (Bu da başlı başına ayrı bir konu) Yani bu düşüş çok anormal!.. Ama sebebi var! (Not: Bu arada Kıbrıs’ın da adı geçtiği için sözü edilen kişinin kanalın başındaki Cenk Soner sanabilirsiniz. Ama Cen Bey zaten öyle biri değil, burada bahsedilen kişi de o değil… Boş yere mağdur olmasını istemeyiz. Ama kanalın içinde “aşırı zenginleşmiş” tiplere bir dikkat ederse!!!)

Son Güncelleme: 27.10.2023 11:10:35
ETİKETLERfox tv