UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NEHRİN KUMU PARKE TAŞINA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Bulgaristan dağlarından Meriç Nehri’nin akıntısıyla Edirne’ye kadar ulaşan kumlar, Edirne Valiliği’nin projesiyle parke taşına dönüştürülerek köy yollarında kullanılacak

NEHRİN KUMU PARKE TAŞINA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Bulgaristan ve Yunanistan’dan Meriç ve Tunca nehirleri aracılığıyla akan kumlar Edirne’de birikiyor. Edirne’de biriken kumlar özel firmalar tarafından toplanarak, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesine sevkiyatı yapılarak satılıyor. Edirne Valiliğinin bir firma ile imzaladığı protokol kapsamında Meriç Nehri’nde biriken kumlardan parke taşı üretilecek ve bu taşlar Edirne’nin köylerinde kullanılacak.

Beton maliyeti yarı yarıya düşecek

Edirne Valiliğinin parke taş, hazır beton üretim santrali ve palet üretim tesisinin açılış töreninde konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, nehirler aracılığıyla Edirne’ye kadar akan kumların sadece Edirne’nin değil, İstanbul’un da kum ihtiyacının önemli bir kısmını karşıladığını söyledi. Meriç Nehri’nin yanına kurulan tesiste üretilecek betonun maliyetinin ise yarı yarıya düşeceğini ifade eden Vali Canalp, kamu kurumlarının ihtiyaçlarının da daha ucuza giderileceğini anlattı. Aynı zamanda tesisin içinde kilit parke taşı üretim bölümünün de olduğunu belirten Vali Canalp, bu tesiste Edirne’ye bağlı ilçe ve köylerin parke taşı ihtiyacının yarı fiyatına üretileceğini söyledi. Vali Canalp, “Meriç Nehri kumunun Lalapaşa ilçesindeki toprakla harmanlanıp üretilecek olan parke taşıyla Edirnelilerin ayağı tozdan çamurdan kurtulacak” dedi.

Son Güncelleme: 12.11.2021 17:51:02
ETİKETLERmeriç  edirne  nehir  tunca  yunanistan  bulgaristan