UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BEYAZ SARAY'IN ÖNÜ FENA KARIŞTI!

ABD'de başkanlık seçimi heyecanı tam gaz sürerken, Trump destekçileri ile Black Lives Matter protestocuları arasında arbede çıktı. Kalabalık birbirine girerken polis ekipleri olaya müdahale etti. Son dakika haberine göre tutuklamalar var...

BEYAZ SARAY'IN  ÖNÜ FENA KARIŞTI!

Polis kalabalıkları kontrol altında tutmaya çalışırken Salı gecesi Beyaz Saray'ın önünde Trump destekçileri ile protestocular arasında çatışmalar patlak veriyor.

Black Lives Matter Plaza'da çekilmiş görüntüler, binlerce Metropolitan polisinin protestocuları kontrol almak için uğraşmasına rağmen, gösteri yapmak için toplanan kalabalıkla aralarında arbede yaşandığını gösteriyor.

Yerel kaynaklara göre Black Lives Matter göstericileri, Trump destekçisi bir karşı protestocunun 'Tüm hayatlar önemlidir, beyazlar önemlidir' diye bağırmaya başlamasıyla öfkelendiler.

Görüntülerde, adamın barikatlardan birine doğru itilip etrafı sarılmadan önce bir protestocuyla konuştuğunu gösteriyor. Daha sonra da yumruklanarak yere itiliyor.

Başka bir görüntüde ise, Trump'a ait kampanya sloganını tişörtü üzerinde taşıyan bir destekçi, bir protestocuyla karşı karşıya gelip onu kavgaya sokmaya çalışıyor.

İki taraf arasındaki bağırışlar ve çığlıklar, protestocular ile polisler arasında gergin bir çekişmeye neden oldu.

Sonunda polis memurları ortalığın yeniden sakinleşmesi için Black Lives Matter Plaza'dan geri çekilmek zorunda kaldı.

Protestocular, Trump yeniden seçilirse Beyaz Saray çevresinde kalmak ve gösterilerine devam etmek istediklerini söyledi.

Gösterilerde en az üç kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor. İlk tutuklamanın yerel saatle 17.30 sularında gerçekleştiği, diğer iki tutuklamanın ise 21.30 civarın yapıldığı aktarıldı.

New York ve Los Angeles Polisi, olası kargaşaya karşı hazır beklerken, 16 eyalette de Ulusal Muhafızlar müdahale etmek için hazır bulunuyor.

Başkan Donald Trump'ın seçimi kazanamaması ihtimaline karşı sonuçları kabul etmeyeceğini defalarca açıklamasının ardından, protestocular da haftalarca süren sokak eylemlerine hazırlanıyordu.

Son gelen haberlere göre en az altı grup, önümüzdeki birkaç gün için D.C.'deki protestolara katılmak için izin talebinde bulundu.

Son Güncelleme: 4.11.2020 08:34:45
ETİKETLERabd  biden  trump  beyaz saray