UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KAN DONDURAN DAVADA YENİ GELİŞME

Rusya'da sevgilisi Anastasia Yeschenko'yu vahşice öldüren ünlü tarihçi Oleg Sokolov koronavirüs sonrası tekrar hakim karşısındaydı. Sokolov'un yeni avukatı ise duruşmada yeni taleplerde bulundu.

KAN DONDURAN  DAVADA  YENİ GELİŞME

Kan donduran olay geçtiğimiz yıl Kasım ayında Rusya'nın St. Petersburg kentinde meydana gelmiş, bir ihbar üzerine olay yerine giden polisler, ünlü tarihçi Oleg Sokolov ve korkunç manzara ile karşılaşmıştı.

Oleg Sokolov (63) ile karşılaşan polisler ünlü tarihçinin çantasında bir kadının kolları bulmuştu.

Kolların ünlü tarihçinin 24 yaşındaki öğrencisi ve sevgilisi Anastasia Yeshchenko'ya ait olduğu anlaşılmıştı.

Gözaltına alınan Sokolov, sevgilisi ile kavga ettiklerini, kavga sırasında kendisini öldürdüğünü ardından da başını, kollarını ve bacaklarını testereyle kestiğini itiraf etmişti. Cinayeti gizlemeye çalışan ünlü tarihçinin ardından cesedi yok ettikten sonra Napolyon kılığında kamuoyu önünde intihar etmeyi planladığı belirtilmişti.

Sevgilisini vahşice öldüren Sokolov bugün koronavirüs sonrası tekrar hakim karşısına çıktı.

Sokolov'un yeni avukatı duruşmada hakimden 1 hafta daha talep etti.

Hakim, savunmanın maddi deliller hakkında bilgi sahibi olma talebini kabul etti. Avukatlar özellikle, öldürülen Anastasia Yeshenko'nun dizüstü bilgisayarının incelenmesini istediğini belirtti. Zanlı Sokolov "Yeshenko'nun dizüstü bilgisayarını incelemeden, davanın ilerlemesi imkansız" diyerek incelemenin önemli olduğunu iddia etti.

Savunma tarafı ayrıca, sanığın cesedi parçalamak için araçlar satın aldığı iddia edilen Leroy Merlin mağazasından gelen güvenlik kamerası görüntülerini de incelemek istedi.

Sanık avukatı Alexander Pochuyev duruşmadan önce AFP'ye Sokolov'un fiziksel durumunun iyi olduğunu ancak psikolojik durumunun "elbette zorlu" olduğunu söyledi.

Kurban Yeshenko'nun ailesinin avukatları ise mahkemenin talebi kabul etmesi ve davanın tekrar ertelenmesine itiraz ederek bunların kasıtlı yapıldığını öne sürdü.

Tanıkların Coronavirüs önlemleri nedeniyle bulunmadığı duruşma 15 Haziran'a ertelendi.

Son Güncelleme: 9.06.2020 15:01:10
ETİKETLERrusya  anastasia yeschenko