UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MERT DAVRAN’IN SAMİMİ RÖPORTAJI...

Gece hayatına aşina olanlar ve müzik sektöründekiler çok yakından tanıyorlar Mert DAVRAN’ı İstanbul ve Bodrum gecelerinden şarkıların en güzel namesinde ve doruklarda yaşanan eğlencelerde çıkıyor karşımıza Mert Davran. Geçtiğimiz hafta dmccomtr etiketiyle Müzik piyasasının en önemli isimlerinden Samsun Demir ile ŞÖLEN adlı şarkısıyla yeni klibi ile güzel bir çıkış gerçekleştirdi

MERT DAVRAN’IN SAMİMİ RÖPORTAJI...

ST: Öncelikle hayırlı olsun yeni klibiniz kısa sürede 100 binin üzerinde izlendi nasıl bir sürecin içindesiniz bahseder misiniz?

-Çok teşekkür ederim bu daha bir başlangıç şarkının, klibin enerjisi ve samimiyetine inanıyorum umarım kısa zamanda daha büyük kitlelere ulaşır.

ST: Biraz kendinizi anlatır mısınız? Klip çalışmanız ve şimdi sahne alacağınız süreç nasıl ilerleyecek? 

-1987de İzmir’de dünyaya geldim, yaklaşık 10 yıldır İstanbul’da ikamet ediyorum. 2009’dan beride sahne alıyorum, ilk şarkımı 2016 yılında yine dmcden çıkarmıştım “ikimize benzer” adıyla, düzenli olarak Ankara, Bursa ve kasım itibariyle haftada 3 gece İstanbul’da sahnem başlayacak... Son 3 yıldır da tüm yaz Alaçatı’da haftanın 6 gecesi sahnedeydim.

ST: Ağabeyiniz Memo ‘’Mehmet Davran’’ Türkiye’nin en iyi gece klüplerinin işletmecisi sizin müziğe yönelişiniz de katkısı oldu mu?

-Desteği olduğu kadar kösteği de çok oldu.️ Şaka bir yana yıllarca beraber çalıştık onun işlettiği clublerde sahne aldım o yüzdende desteğini fikirlerini hep dikkate alırım.

ST:  Sektöre girmeden önce neler yapıyordunuz?

-İzmir’de iken mağazacılık yapıyordum satış elemanıydım, bizde bir aile geleneğidir bu abimde, rahmetli babamda bu işi yapıyordu fakat İstanbul’a gelince isteklerim ve hedeflerim doğrultusunda harekete geçtim ve karşıma çıkan fırsatları değerlendirip sahneye başladım.

ST: Sahneye nasıl hazırlanıyorsunuz?

-Uyuyarak, çünkü bazen 7 gece üst üste sahneye çıktığım oluyor ve ertesi günde aynı enerji ve sesle programı yapabilmek için bolca uyuyup dinlenmek gerektiğini düşünüyorum.

ST: Spor ve beslenme ile aranız nasıl? 

-Yaşam tarzı olarak daha çok gece yaşayan biri olduğum için maalesef düzenli bir beslenme şeklim olamıyor ama bir şekilde dengelemeye dikkat ediyorum, spor ile çok aram yok ama kulaklığımı takıp sahilde yürüyüş yapmayı seviyorum.

ST: Sahne kıyafetlerinizi kendiniz mi belirliyorsunuz? Yoksa bir stil danışmanınız var mı?

-Evet mağazacılıktan gelen bir gözüm olduğu için kombin yapmak değişik parçalar bulmak ve tasarlamak sevdiğim bir şey, kumaşlar alıp sevdiğim modellerde ürünler diktirtiyorum sahnede giymek için, styling için birine ihtiyaç duymadım hiç.

ST: Müzik hayatınızda hedefleriniz neler en büyük hayaliniz ne mesela?

-Bu çok kıymetli ve uzun bir yol benim için. Yaptığım her projede kendimden bir şeyler katmak ve yıllar sonrada klasik olacak şarkılar bırakabilmek en büyük hedefim. Özel ve önemli olan insanlara dokunabilmek onların hayatlarında yaptığım sahnelerle güzel bir anı bırakabilmek

ST: Kendi beste çalışmalarınız var mı?

-Birkaç tane var ama biraz tembelim üstüne gitsem güzel şeyler çıkabilir.

ST: Son dönemde rap müzik pop müzik tartışmaları alevlendi? Bu konuda sizin düşünceleriniz neler?

-Moda tüm evrende insanların birbirine yaptığı bir yansımayla büyüyen ve popülerite yakalayıp kitleleri peşinden sürükleyen bir olgu bazen alternatif (bohem) tarz moda oluyor bazen arabesk, şimdide rap müzik revaçta hepsinin ayrı ayrı tadı var. Bende beğeniyorum ama moda insanın kendine yakışandır beğeniyorum ve popüler diye de rap okumamalıyım herkes bildiği işi yapsın bence pop hiç bir zaman ölmez söyleyebileceğim tek şey bu.

ST: Müzik sektöründe kıyasıya bir rekabet var kendiniz örnek aldığınız ya da rakip gördüğünüz isimler var mı?

-Kıskançlık duygusu barındıran biri değilim ve olmadım da hiç bir zaman, en fazla örnek alırım ya da imrenmişimdir buda pozitif yönde olan bir duygu. Çünkü şuna her zaman inanmışımdır her malın bir alıcısı var. Birilerine benzemek yerine özgün olmayı severim. Sahne enerjisi ve yapmış olduğu şarkılarla Türk pop müziğe katkılarından ötürü Kenan Doğulu’ya muazzam bir hayranlığım olduğu doğrudur. 

ST: Şarkı seçimlerinizde ve şarkı söylerken nasıl bir ruh hali içinde oluyorsunuz ve nelere dikkat ediyorsunuz?

-Valla ben sahne işi yapanlara göre bir tık farklıyım akışta olmayı seviyorum belli ve standart değişmeyen bir repertuarım yok her sahneye çıkarken hala çocuklarla hangi 3’lüyle çıkıyoruz deyip geri kalanı sahnede karar veriyoruz. Ortamı ve havayı koklamayı seviyorum diyelim.

ST: Mert Davran en çok neye kızar?

-Herkesin birbirini sevmek gibi bir zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum ama yaradandan ötürü saygı duyup kabullenmesi gerektiği kanısındayım. Saygısız ve laubali insan beni kızdırabilir.

ST: Sahne öncesi nasıl hazırlanırsınız? Uğuruna inandığınız uygulamalar yapar mısınız?

-Sahne öncesi, önce bedenimi esnetir ardından birkaç ses açma ve nefes egzersizi yaparım çok ilginç totemlerim var bunlar uğuruna inandığım bir obje ya da kıyafette olabilir.

ST: Son olarak okurlarımıza ne söylemek istersiniz?

Kendinize her zaman “Mert Davran” ıcağınız Şölen tadında güzel bir ömür diliyorum.


Milli boksör ve antrenör Serkan Tatar

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmert davran