UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KALIN: "SANATÇILARIMIZIN DEVLETİMİZİN YANINDA DURMASI ÇOK DOĞAL"

Dün Külliye'de düzenlenen Üçlü zirve hakkında açıklama yapan İbrahim Kalın, "Hem Batılı müttefiklerimizden hem diğer aktörlerden beklentimiz terörle mücadelemize destek vermeleri. PKK PYD'nin bir takım kantonlar arayışında olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi.

KALIN: "SANATÇILARIMIZIN DEVLETİMİZİN YANINDA DURMASI ÇOK DOĞAL"

İbrahim Kalın açıklamasında şunları kaydetti:

SURİYE

ABD'nin bu örgütle işbirliği yaparken aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunmasının çelişki olduğunu tekrar etmemiz gerekiyor.

Beklentimiz Doğu Guta'da yaşananlar Kuzey Humus ve İdlib'te yaşanmamasıdır. Dün itibariyle 8 gözlem noktası kuruldu. İdlib'te Astana süreci çerçevesinde üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. İran ve Rusya'dan beklentimiz rejim üzerinde baskı kurmaları.

EKONOMİ

Önemli gelişmeler yaşandı. Son büyüme oranları Türkiye ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Tüm yaşananlara baktığınız zaman bu ekonomik başarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ifade etmemiz gerekiyor. Teşvikler ve kredi garanti fonun etkisi bu büyüme oranında çok etkili. Turizm alanında da çok önemli bir artışın olduğunu görüyoruz. Geçen yıla kıyasla yüzde 35'lik bir artış var. Enflasyonla mücadele de devam ediyor. İlk etapta tek haneye inmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın konuyu yakından takip ettiğini belirtmeliyiz. Son spekülasyonlar gerçeği yansıtmıyor.

SANATÇILARIN SINIR ZİYARETİ

Kritik dönemlerde, sanatçılarımızın, sporcularımızın diğer kanaat önderlerinin devletimizin yanında durmasından daha doğal bir şey olamaz. Hiç kimse oraya şov olarak gitmedi. Olgun bir şekilde askerlerimizle birlik beraberlik içinde bir akşam geçirdiler. Onlara teşekkür ettiler, şehitlerimizi tekrar yadettik. Bu harekatın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha dünyaya göstermiş olduk. Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'ndaki başarısını hazmedemeyen çevreler olduğunu gördük.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERibrahim kalın