UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İZLENME YARIŞINDA SON DURUM NE? İŞTE TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

İZLENME YARIŞINDA SON DURUM NE? İŞTE TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.

MESUT YAR- POSTA

BİR DE STİLLERİNE BAKALIM

Madem geçtiğimiz yılın reyting fenomenleri parçalara bölünüp farklı işlere dağıldılar...

Madem kimi artık dizilerde kimiyse format değiştiren programlarda boy gösteriyor...

Madem bir zamanlar tribünler oluşturan isimsiz ünlüler unutulmak üzere...

Madem geçtiğimiz sezonların reyting rekortmeni yarışması “İşte Benim Stilim”in akıbeti meçhul...

O zaman hem saydığım hem de unuttuğum fenomenlerin hepsini yeni sezonda “İşte Benim Stilim” çatısı altında toplayıp programı “hayata döndürmek” iyi fikir değil mi?

Şu an için en isabetli karar

“Sevda’nın Bahçesi” (Kanal D) Sibel Can ve Emre Kınay’ı yıllar sonra bir araya getiriyor. İkilinin dokusu yıllar önce bir hayli tutmuştu...

Kanal D dizinin yayın gününü cumartesi olarak belirledi ve geçtiğimiz yıla bakarsak o gün için “boşluk var” diyebiliriz...

Buradan hareketle bile içinde Berat Yenilmez, Begüm Kütük gibi güzel oyuncuları da bulunduran kadro için seçilen yayın günü son zamanların en isabetli kararıdır. Net!

En çok bahsedilen dizi hangisi?

Haber sayıları önümüze geldi. Hangi diziden daha çok bahsedilmiş, hangisi medyada daha çok haber olmuş? Karneye bakalım...

Geçtiğimiz aydan bu yana hakkında en çok haber çıkan dizi “Kanatsız Kuşlar” (atv). Onu takip eden “Çocuklar Duymasın” (Kanal D), “Dolunay” (Star TV), “Meryem” (Kanal D) ve bitmesine rağmen “Adı Efsane” (Kanal D) “en çok bahsi geçen diziler” listesinde ilk beş sırayı alıyor!

Bu arada haber sayıları toplamına göre kanallarda da ilk beş belirlenmiş.

Onlar da zirveden aşağı doğru Kanal D, atv, Star TV, FOX ve Show TV şeklinde sıralanıyor! (Teşekkürler Interpress)

PAMUKLARA SARALIM

“Arka Sokaklar” (Kanal D) bugün 12’nci sezona başlıyor. Böyle bir maratonu ekranda ancak “Kurtlar Vadisi” koşabilmişti...

Açıkçası Rıza Baba ve arkadaşları kendilerini izleyiciye çok sevdirdiler. Maceralarını tekrarlarıyla birlikte binlerce kez izledik. Bu sezon da sıkı aksiyonlar olacakmış...

Diyeceğim o ki; yıllarca “klasikleşebilmiş işimiz yok” diyen TV meraklılarının bu işi pamuklara sarması gerekiyor.

Şu an kendisi eskimeden yeni nesiller büyüten sadece bir iş var elimizde. Hayırlı olsun!

Prag’ın soğuğunu kırabilecek mi?

“İstanbullu Gelin” isimli Star TV dizisi yeni sezonun ilk bölümünü Prag’da çekti. Açıkçası yılda birkaç kez gittiğim Çek Cumhuriyeti’nin bu bir hayli soğuk kentini dünyanın en romantik şehirleri arasında bir numaraya koyabilirim...

Bu tamam. Ama Prag, bizim dizi tarihini biraz kazırsanız yerli dizilere çok da uğurlu gelmeyen bir kent...

Mesela dönemin en iddialı dizilerinden “Eylül” (atv) Prag’da başlayıp hızla son bulmuştu. Başka örnekler de vardır...

Özet geçersek, dilerim geçtiğimiz sezonun en sıkı işlerinden “İstanbullu Gelin” sıcak rüzgarıyla bu kentin dizi geçmişimizdeki “soğuğunu” kırabilir. Hadi bakalım!

İZLENME YARIŞINDA SON DURUM

Geçtiğimiz hafta en çok hangi dizi izlendi, hemen şuraya not edelim. Toplam izleyici verilerine göre küçük bir reyting düşüşü yaşasa da “Şevkat Yerimdar” (FOX) zirvede duruyor.

Hemen peşinden gelen “Kalp Atışı”nı (Show TV) Kanal D imzalı “Meryem” takip ediyor.

Listenin dördüncü sırasında FOX’un geçtiğimiz pazar yeni sezona giren “Savaşçı” isimli dizisi bulunuyor.

Beşincilik de “Dolunay” (Star TV) isimli diziye ait.. Bu arada geçtiğimiz hafta “Seven Ne Yapmaz” (atv) ve “Ver Elini Aşk” (Kanal D) dizileri yayına girerken, “Deli Gönül” (FOX) ve “İki Yalancı” (Kanal D) yayından kalktı.

Duyanlar duymayanlara iletiversin...

 

 

 

SİNA KOLOĞLU-Milliyet

‘İSİMSİZLER’ GALATASARAY GİBİ

İsimsizler’ neredeyse Galatasaray gibi, sil baştan bir ekiple sezona girdi.

Kor Yakup (Atsız Karaduman), Kurmay (Osman Wöber), Handan (Hande Soral), Hatem (Berkan Şal), Tufan (Mert Öcal), Kudret (Kürşat Alnıaçık)... Oyuncu ekibinin yanı sıra yönetmen değişikliği de oldu. Volkan Kocatürk geldi. Senaryo da önemli bir isim, Selman Kayabaşı’na teslim edildi. Bizim takımın (Galatasaray) oyuncuları ‘cuk’ oturdu, iyi gidiyor. Aynı şekilde ‘İsimsizler’ de izlenme oranlarında ilk haftaya lider girdi. Şimdilik rakibi yok, ama bu oranla (ortalama yüzde 5.5) kesin ilk üçte. Geçtiğimiz sezon ilk beşte değildi ve ortalaması yüzde 3.5’tu.

Oyun, İstanbul’da kuruluyor

Bu sene, ‘Oyun yeniden kuruluyor’ sloganı, ‘İsimsizler’in iskeletini oluşturacak. Öğrendiğim kadarıyla, hikaye artık İstanbul’da geçecek. En azından uzun bir süre Virankaya olmayacak. Aksiyon sahneleri ve çekim mekanlarıyla James Bond usulü bir gizem, sezon yeniliklerinden...

‘İsimsizler’in bir ikizi olmuş, “Bizim de ismimiz yok, tıpkı sizin gibi” diyen bir kurmay ekip var. Bizim ‘İsimsizler’ ise, ‘Artık yaşamıyorlar’ damgasıyla, yeni görevlerini sürdürmek zorunda kalıyor. Selman Kayabaşı, projenin dünya görüşü iskeletini oluşturuyor. ‘Payitaht Abdülhamid’ dizisinin de danışmanı. ‘Teşkilat’ romanının yazarı. Yani bu tarz yapımların, senaryo kurgusunda tecrübeli bir isim. Peki diziye yansıyor mu? FETÖ, ABD, CIA, enerji koridoru, PKK, baronlar ve biraz da emperyalizm temalarıyla zaman zaman kurgusunu merak uyandıran bir kıvama ulaştırıyor. Didaktik söylemler her daim mevcut.

Yeni karakterlerle, hikayenin merkezinin genişlemesi ve bu rollerin verildiği oyuncuların doğru seçildiği görüşündeyim. Mesela Kor Yakup, bundan sonra diyalogları çok konuşulacak bir isim olacak. Aksiyon sahneleri, yine istenilen seviyede değil. Hani o heyecanı duyamıyor insan. Bizim bölgenin senaryosu o kadar hızlı ilerliyor ki, dizilerin buna yetişmesi giderek güçleşiyor.

‘Meryem’i ‘Paramparça’ ekibi oynasaydı?

Ev ahalisiyle ‘Meryem’in yeni bölümünü izledik. Hikayemiz fena değil, sürükleyici. Sahnelere gelince, oyuncular görününce bir tat eksikliği hissediliyor. Ev ahalisi, “Bu senaryoyu ‘Paramparça’ ekibi oynasaydı nasıl farklı olurdu?” dedi. Oyuncuların kabiliyeti meselesi değil, yönetilme meselesi.

MEVLÜT TEZEL- SABAH

IPHONE BELEŞ, DİĞER MARKALAR YASAK!

iPhone'un yeni modellerinin tanıtımı hem medyadan, hem de sosyal medyadan canlı yayınlandı. Ürünlerle ilgili hemen analizler, yorumlar paylaşıldı.

Sosyal medyada milyonlarca insan yorumda bulundu, haberler paylaşıldı. Yeni modellerin fiyatları, vergisi tartışıldı.

Şimdi sırada yeni modellerle ilgili yapılacak testler var, onlar da tartışma yaratacak. Bir de sosyal medyadaki caps'ler var. Bir sürü esprili caps ışık hızında paylaşılıyor. iPhone gerçekten şanslı bir marka, yeni bir model çıkardığında reklam yapmasına gerek kalmıyor.

Elbette iPhone şansını kendi yarattı, cep telefonu teknolojisini değiştirdi ve şimdi lider olmanın keyfini sürüyor. Elbette bu markanın yeni modellerinin haber değeri var, insanlar merak ediyor.

Benim asıl anlamadığım; medyada iPhone'un devasa boyutlarda beleş reklamı yapılırken, haberlerde birçok farklı sektördeki markaların isimlerine bile yer verilmemesi. En basit örneğiyle, bir magazin haberinde ünlü çiftin görüntülendiği mekan bile kolay kolay yazılmaz. Giyimkuşam, kozmetik, ilaç, beyaz eşya, inşaat vs. birçok sektörle ilgili haberlerde marka isimlerine az yer verilir. Mesela bir magazin, kültür-sanat ya da spor haberinde bir markanın ismi alakasız bir şekilde geçiyorsa editör anında siler. Yeşilçam filmlerinde bile eğer sahnede bir marka ismi gözüküyorsa hemen buzlanır. Ama söz konusu iPhone olunca yer gök inler. Bu ne yaman çelişkidir böyle!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYAZARLAR