UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

LYS ADAYLARINA ÇOK ÖNEMLİ UYARI!.. ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNDE ŞOK DEĞİŞİKLİK!..

LYS ADAYLARINA ÇOK ÖNEMLİ UYARI!.. ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNDE ŞOK DEĞİŞİKLİK!..

LYS ADAYLARINA ÇOK ÖNEMLİ UYARI!.. ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNDE ŞOK DEĞİŞİKLİK!..

Üniversite tercih süreci geçtiğimiz 29 Temmuz’da başladı ve 3 Ağustos saat 23.59’da son bulacak. Tercihlerinizi bu tarihler arasında internet üzerinden bireysel olarak yapacaksınız. Bu yıl başvuru merkezlerinden işlem yapılmayacak ve tercihlerinizde kullanacağınız 2016 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na ÖSYM’nin sitesinden ulaşabileceksiniz. 

TC kimlik numaranız ve aday şifrenizle sisteme girecek ve 24 bölümü yazabileceğiniz tercihlerinizi tamamlayacaksınız. Tercihler üzerinde değişiklik yapmak isterseniz 3 Ağustos 23.59’a kadar zamanınız olacak.

ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Ancak tercihlerinizi yaparken dikkat etmeniz gereken nokta 28 Temmuz tarihli kılavuzu kullanmak olmalı. Hatırlanacağı üzere OHAL kapsamında çıkarılan kararname ile 15 vakıf üniversitesi kapatıldı, geçtiğimiz 18 Temmuz tarihli kılavuzda bu üniversiteler ve programları yer alıyordu. Bu yüzden de tercih hatası yapmamak için 28 Temmuz tarihli kılavuzu kullanmanız şart.

EKRAN UYARISINA DİKKAT

ÖSYM’nin internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işleminizi yaptıktan sonra işleminizi ekrandaki uyarılara göre sonlandırmalısınız. Tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “2016-ÖSYS tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir” ifadesini görmeniz gerekiyor. Tercih işlemini tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol edin ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü alarak saklayın.

KOŞULLARI OKUYUN

Tercih ettiğiniz bölümlerle ilgili koşulları ve açıklamaları mutlaka okuyun, size uyuyorsa listenize alın. Aksi halde yerleşseniz bile programın gerektirdiği koşulları taşımıyorsanız, kayıt yaptıramazsınız.

HABERTÜRK

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERLYS  SORU  TERCİH