UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TARİHİ KAMPANYA!.. 175 BİN KİŞİYE YÜZDE 20 İNDİRİM!.. VATANDAŞ DARBE GİRİŞİMİNİN HEMEN ARDINDAN KONUT ALIMI İÇİN DÜĞMEYE BASTI!..

TARİHİ KAMPANYA!.. 175 BİN KİŞİYE YÜZDE 20 İNDİRİM!.. VATANDAŞ DARBE GİRİŞİMİNİN HEMEN ARDINDAN KONUT ALIMI İÇİN DÜĞMEYE BASTI!..

TARİHİ KAMPANYA!.. 175 BİN KİŞİYE YÜZDE 20 İNDİRİM!..  VATANDAŞ DARBE GİRİŞİMİNİN HEMEN ARDINDAN KONUT ALIMI İÇİN DÜĞMEYE BASTI!..

Ülkesi için göğsünü siper eden vatandaş, Türkiye’ye güvenini hem Türk Lirası’na sahip çıkarak hem de ev alarak gösterdi. Vatandaş, darbe girişiminin hemen ardından 1 haftada 191 milyon liralık konut kredisi kullandı.

15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) püskürten Türk milleti, tam bir kahramanlık örneği gösterdi. Ülkesi için canını ortaya koyan vatandaş, Türkiye'ye güvenini her alanda ortaya koydu. Vatandaş, doların düşmesi için elindeki dövizi bozdurup Türk Lirası'na sahip çıktı. Dolar, gördüğü tarihi seviyelerde tutunamadı, 3 liranın altına geriledi. Vatandaş, darbe girişiminin hemen ardından konut alımı için de düğmeye bastı.

191 MİLYONLUK KREDİ

Darbe girişiminin hemen arkasından 15-22 Temmuz haftasında, vatandaş konut kredisi almak için bankalara koştu. Bankalardan 190 milyon 695 bin liralık konut kredisi çekildi. Bankalardan kullanılan kümülatif konut kredisi toplamı da aynı hafta içinde 151 milyar 815 milyon 381 bin liraya yükseldi. Çekilen konut kredilerinin vade dağılımına bakıldığında da 5 yıl ve üzeri vadenin tercihte öne çıktığı gözlendi. 5 yıl ve daha üzeri vadede çekilen kredilerin kümülatif toplamı 123 milyar 628 milyon 51 bin lira olarak kayıtlara geçti. En fazla konut kredisi mevduat bankalarından çekildi. Vatandaş sadece konut değil her alanda alışverişine devam ediyor.

175 BİN KİŞİYE YÜZDE 20 İNDİRİM

TOKİ, borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcıları için indirim kampanyası başlattı. Kampanya için başvurular 22 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek, borçlarını peşin ödeyeceklere yüzde 20 indirim uygulanacak. Kampanyadan, satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış konut ve işyerleri sahiplerinin yararlanabileceğini söyleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil edilmeyecek" dedi. Kapsama giren 174 bin 441 konut ve bin 379 işyeri bulunduğu belirtildi.

Türkiye'nin geleceğine ve ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak Emlak Konut GYO da tarihi bir kampanyaya imza attı. 'TÜFE'li Satış Kampanyası' çerçevesinde; yüzde 20 peşinat, TÜFE'ye göre ya da aylık yüzde 0.70 faiz ve 120 aya kadar vadeyle ev sahibi olmak mümkün olacak. 31 Ağustos'a kadar 15 konut ve işyeri için geçerli olacak kampanyanın, vatandaşa uygun şartlarda ev alma avantajı sağlamasının yanı sıra sektöre de büyük ivme kazandıracağı belirtiliyor.

TERÖRZEDELERE 30 BİN KONUT

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terörden zarar gören vatandaşlara yönelik çalışmalar çerçevesinde 30 bin konut yapılacağını açıkladı. 4 ilde 7 merkez üzerinde çalışmaların sürdüğünü aktaran Özhaseki, vatandaşın oturduğu ev az hasarlı ise bu zararın parasının ödeneceğini, evin ağır hasarlı, oturulamayacak durumda olması halinde yeni evlerin verileceğini anlattı. Özhaseki, "Vatandaşların ne istediğini tespit ediyoruz, onların anlaşmalarını yapıyoruz. Anlaşma yaptığımız insanlara da kira yardımında bulunmaya başladık" diye konuştu. Öte yandan TOKİ tarafından dar gelirli aileler için Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde 4 bin konut yapılacak. Yöre halkı, bu kapsamda 200-300 lira aylık ödemelerle ev sahibi olabilecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTOKİ  KREDİ  EV  KONUT