UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NE GÜNLERE KALDIK!.. DANSÖZ DİDEM DE SİBEL CAN’LA POLEMİĞE GİRMEK İSTİYORSA VAY HALİMİZE!..

NE GÜNLERE KALDIK!.. DANSÖZ DİDEM DE SİBEL CAN’LA POLEMİĞE GİRMEK İSTİYORSA VAY HALİMİZE!..

NE GÜNLERE KALDIK!.. DANSÖZ DİDEM DE SİBEL CAN’LA POLEMİĞE GİRMEK İSTİYORSA VAY HALİMİZE!..

Oryantal Didem, Bayramda Kıbrıs’ta bir otelde konser veren Sibel Can’ın, yönetimle konuşup kendisini kadrodan çıkardığını iddia etmiş ve Twitter’dan şöyle bir serzenişte bulunmuş:

 “Bir zamanlar benim gibi oryantallik yapan ya da benim gibi dansöz olan, şimdilerde solist olan sanatçılar var. Şimdilerde de kadrolarında dansöz istemiyorlarmış. Bir zamanlar Tatlıses’te çalışırken ne kadar sevdiklerini söylüyorlardı şimdi ne değişti bilmiyorum ama insanların ekmek paralarıyla oynamayın. Ne oldum değil ne olacağım deyin bence… Allah büyük, rabbim herkesin gönlüne göre versin. Neyle gelirsen gel Kul hakkıyla gelme demiş rabbim. Ben asla geldiğim yeri unutmam.”

Anlaşılan o ki, İbrahim Tatlıses yanından kovduktan sonra kariyeri tepetaklak olan dansöz Didem, kendisini Sibel Can’la aynı kefeye koyuyor.

Akıl alır gibi değil, gerçekten…

İkisine de bakında tek bir ortak noktalarını görüyoruz; o da ikisinin de Roman mahallesinden geliyor olmaları ama hepsi bu!..

Didem’in yazdıklarının alt metnine bakarsak; her iyi şarkı söyleyen de aslında dansöz mü yani? Mesela Beyonce ve Jennifer Lopez gibi hem çok iyi dans eden hem de çok iyi şarkı söyleyen kadınları da dansöz klasmanında mı değerlendirmemiz gerekiyor?

Oysa ortada tek bir gerçek var; bir insanın geçmişte ne olduğu değil, şimdi nereye geldiği önemli!

Evet, bir zamanlar Sibel Can da oryantaldi ama Sibel Can, o dönem çocuk yaşlardaydı ve ona destek veren Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan’ın sayesinde başladığı şarkıcılık kariyerine çok saygın bir noktaya geldi. Kariyeri çok farklı bir noktaya evrildi. Makamlar öğrendi, kendisini geliştirdi ve Türkiye’nin en iyi kadın yorumcuları arasına adını yazdırmayı başardı.

Şimdi bir de Sibel Can’la kendisini aynı kefeye koyan dansöz Didem’e bakalım.

Biz, Didem Kınalı’yı İbo Şov’da İbrahim Tatlıses’in gözdesi olarak tanıdık, Tatlıses onu kovunca ise ortadan kayboldu. Kariyerinin tüm özeti sadece bu kadar! Sibel Can gibi iyi bir sesi ve onun menajeri Orhan Alkan gibi iyi bir kanaat önderi de yok.

Üstelik Tatlıses’in vetosunun ardından çalıştığı menajeri Haluk Şentürk de, ona pek yaramadı. O da sanırız şimdi, hiçbir yerden tutturamadı, Sibel Can gibi başarılı bir yorumcuya laf atarak onun üzerinden yeniden kendisini hatırlatmaya, prim sağlamaya çalışıyor.

Ama unuttuğu çok önemli bir şey var; bu tarz suni gündem yaratma çabaları çok eskilerde kaldı. Hem de çok… Şimdi sadece başarılı ve kendisini geliştirmeyi başaranlar alkışlanıyor.

Tıpkı Sibel Can gibi…

AKŞAM ÜSTÜ "U" DÖNÜŞÜ

Dansöz Didem, aldığı tepkilerin ardından geri adım attı ve attığı tweetlerde Sibel Can’ı kastetmediğini öne sürdü ve şunları yazdı:

“Attığım tweetin Sibel Can'la hiçbir alakası yoktur. Medyada böyle bir algı oluşturulmasından da son derece rahatsızım. Kendisiyle birçok kez aynı sahneyi paylaştık hatta çok yakın bir tarihte de Batum'da kadrosunda sahne aldım. Sevgili Sibel Can'a saygı ve sevgim sonsuzdur.”

Didem’in son yaptığı ne kadar inandırıcı, size bırakıyoruz.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13