UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYADA BİR İLK GERÇEKLEŞECEK!..TIP DÜNYASINI DERİNDEN ETKİLEYECEK!..

DÜNYADA BİR İLK GERÇEKLEŞECEK!..TIP DÜNYASINI DERİNDEN ETKİLEYECEK!..

DÜNYADA BİR İLK GERÇEKLEŞECEK!..TIP DÜNYASINI DERİNDEN ETKİLEYECEK!..

İtalyan Beyin Cerrahı Dr. Sergio Canavero gerekli para ve iznin alınması durumunda operasyonun Aralık 2017'de gerçekleşebileceğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde, doğuştan hasta olan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olarak yaşayan 30 yaşındaki Valery Spiridonov, kafa nakli için gönüllü olmuştu. Genç adam, 2017 yılında Çin'de yapılması planlanan operasyonla yeni vücuduna merhaba diyecek!..

Önümüzdeki yıl yapılması planlanan operasyonunu ise Beyin Cerrahı Sergio Canavero ve Çinli Dr. Xioping Ren gerçekleştirecek.

Peki Nasıl Yapılacak?

Kafa anastamoz girişimi (Heaven) ve Omurilik kordon kaynaşması (Gemini) yöntemlerini kullanacaklarını açıklayan doktorlar, bu yöntemler sayesinde sinirler ve hücrelerdeki hasarı azaltmayı, oksijen yetersizliğinden dolayı beyin ölümünün gerçekleşmesini engellemeyi ve operasyon esnasında acı çekmesini önlemeyi amaçladıklarını belirtti.

İnsan beyninin, oksijensiz en fazla 7 dakika işlevini sürdürebilmesinden dolayı da doktorlar operasyon esnasında bedeni soğutacak ve hücrelerin ölmesini engelleyecek. Ameliyat esnasında ilk olarak beyne oksijen sağlaması için Perphtoran adlı kan arttırıcı ilaç kullanılacak. Sonrasında kafa, omurilik kordonunun iki ucu polietilen glikol isimli ilaç yardımıyla kaynaştırılıp, donörün vücuduna takılacak. Kasların ve damarların dikilmesinin ardından, hasta yeni sinir bağlarının oluşması için yaklaşık 1 ay komada bırakılacak.

Doktorlar, vücuttan ayrılan kafanın, dönorun vücuduna eklendikten sonra kan akışının sağlanabilmesi için 30 dakikaya ihtiyaç duyduklarını da belirtti. Daha önce bir maymun üzerinde gerçekleştirilen kafa nakli operasyonunda sonuç olumlu olmamıştı. Bu kez bir insan üzerinde yapılacak olan operasyonun nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu...

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkafa nakli  sergio canavero