UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! SİNA KOLOĞLU, OBEN BUDAK, YÜKSEL AYTUĞ, RAHŞAN GÜLŞAN VE ÖMÜR GEDİK BUGÜN NE YAZDILAR?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! SİNA KOLOĞLU, OBEN BUDAK, YÜKSEL AYTUĞ, RAHŞAN GÜLŞAN VE ÖMÜR GEDİK BUGÜN NE YAZDILAR?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! SİNA KOLOĞLU, OBEN BUDAK, YÜKSEL AYTUĞ, RAHŞAN GÜLŞAN VE ÖMÜR GEDİK BUGÜN NE YAZDILAR?

Sina Koloğlu - Milliyet Cadde

YILIN EN İYİ DiZİLERİ
Fransa’nın Cannes şehrinde televizyon fuarı MIPTV geçtiğimiz hafta gerçekleşti. ‘Dünya çapında ses getirecek bu yılın dizileri hangisi’ diye bir seçim yapıldı. Senaristler ve yönetmenlerden oluşan uluslararası bir jüri, 12 dizi seçti. Aralarında tarihi diziler öne çıkıyor. Peki bu listede bir ‘Diriliş Ertuğrul’ ya da ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ neden yok?
Tarihi diziler dikkat çekiyor
‘Victoria’; ITV ve Amerikan PBS şirketlerinin ortak yapımı, çok büyük bir prodüksiyon. 18 yaşında İngiltere Kraliçe’si olan Victoria’nın ilk yıllarını anlatıyor. Buckingham Sarayı dizi için yeniden inşaa edilmiş. Kraliçenin anılarından hareket edilmiş, romancı Daisy Goodwin toparlamış. ‘Düşes’ adlı kitabı bizde çevrildi ve büyük ilgi gördü. Kendisi aynı zamanda,     televizyon yapımcısı. Cambridge Trinity College’de tarih okumuş. Victoria’yı Doctor Who’dan hatırlayacağınız Jena Colleman oynuyor.
Medici Ailesi’nin hikayesi
İtalya rönesansını etkilemiş üç papa, çok sayıda Floransa hükümdarı ve daha sonra Fransa kraliyet mensupları yetiştirmiş bir aile Medici. Medici bankasıyla politik güce sahip olmuşlar. ‘Medici Masters of Florence’ bu tarihi anlatıyor. Dustin Hoffman papa Giovanni Medici rolünde. Oğlu Come rolünü ‘Games of Thrones’taki Robb Stark’tan tanıyacağımız Richard Madden oynuyor. Toscana’da çekilmiş. ‘X Files’ın efsanevi senaristi Frank Spotnitz yazmış. Jürinin dikkatini çeken tarihi dizilerden biri ‘Matilda’. Channel One Russia yapımı. Çar 2. Nikola’nın, dönemin ünlü balerine olan tutkusunu anlatıyor.
Neden ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ yok?
Timur Savcı’ya Cannes’da ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’in nasıl gittiğini sormuştum. “Gayet iyi, hatta çok iyi. Şu anda en çok talep gören dizi diyebiliriz” diye not yollamıştı. Peki neden bu listede yok? Tartışmasız Osmanlı tarihi her dönemiyle yüzlerce diziye ilham olacak malzemeyi barındırıyor. Yukarıdaki soru aslında ‘Filinta’ ve ‘Diriliş Ertuğrul’ için de geçerli. Bu kategori içinde neden yer almadılar? Büyük prodüksiyonlar, bizdeki çapın çok üzerinde. Çok uluslu yapım şirketleriyle bu işlere girmek lazım. Yine gördüğüm oyuncu ve senaryo. ‘Victoria’nın senaristiyle ilgili özellikle bilgileri yazdım. ‘Tarihi kurgu’ romanları yazan aynı zamanda televizyon yapımcısı olan bir isim. Yine ‘Medici Masters Of Florence’ dizisinin senaristi ‘x Files,’ kaleme almış. Bu boyutta ilişkileri ve kadroyu kurmak lazım. Satmak, ilgi görmek tamam, bir de hani bu işin böyle ‘kartvizitlerini’ de almak gerekir. 

Oben Budak – Habertürk
AKLIMA GELMİŞKEN…

- ‘46 Yok Olan’ın ilk bölümü o kadar anlaşılmazdı ki yeni bölümü merakla beklemek gibi bir duygum olmadı. Neyi merakla bekleyeceğimi bile anlamadım hatta. Amerikanvari çekimler, sürenin kısalığı tamam da, konu ne olacak? Yeni bölümde Yasemin Kay Allen olaya girmiş, onun hatırına belki.
- Eski Survivor gönüllülerinden biri ile tanıştırıldım ve kendisini tanımadığımı belli edince kadında bir gerilme sezdim. Yarışmacılar herkesin onları izleyip oy gönderdiğini düşünme kafasına nasıl geliyor acaba?
- Tarkan’ın ‘Ahde Vefa’sına bayılmayan bir tek ben kaldım galiba. Serdar Ortaç ve İzel’den bile dinlediğimiz ‘Dönülmez Akşam’ın Ufkundayım’ ve Muazzez Ersoy’un kafamıza vura vura hayatımıza soktuğu diğer eserler bir de Tarkan tarafından söylenince başka bir anlama bürünmedi maalesef. Pop albümünü acilen bekliyoruz.

Yüksel Aytuğ – Sabah Günaydın
SATIŞ MÜDÜRÜ NAGİHAN!..

10 gün öncesine kadar Survivor adasında Siyam ikizleri gibi adeta yapışık geziyorlardı. Hatta gruptan ayrı olarak sahilde, kumlar üzerinde beraber sabahlıyorlardı. Hangisinin başı sıkışsa, dertlense, diğeri gidip ona moral veriyor, düşmanlarına karşı omuz omuza savaşıyorlardı. Ama milli atlet Nagihan, Tuğba'ya adeta ihanet etti ve Yılmaz Morgül'ün elenmesinden sonra Atakan'ların grubuna doğru meyletti. Çünkü kendisini şampiyonluğa götürecek yolda 'sırtındaki safralardan' kurtulmak niyetindeydi ve bunu açıkça ifade etmekten geri durmadı. Ona göre Tuğba Özay'ın 'son kullanım tarihi' dolmuştu. Son konseyde Nagihan bir dönem yediği içtiği ayrı gitmeyen Tuğba'yı yazmakta bir sakınca görmedi. Bununla da yetinmedi. "Sen mankenlik yapmaya devam et" diyerek son derece çirkin bir 'mesleki aşağılama' yöntemine girişti. Nagihan'ın yarışmadaki şansı ne olur bilemem ama ada macerası bittikten sonra 'satış müdürü' arayan özel şirketler, eminim onu havada kapacaktır!

Rahşan Gülşan – Sözcü
GÖRMEZSİNİZ KARANLIK YANIMI

Apple Müzik’te tesadüfen keşfettim ve sizinle paylaşmak istedim. Sezen Aksu, 2015 yılında Kalan Müzik’ten çıkan ‘The Secret Trio’ isimli üçlünün albümü ‘Three Of Us’ için müthiş bir şarkı yazmış. Ara Dinkjian, Tamer Pınarbaşı ve İsmail Lumanovski’den oluşan grubun albümü müthiş. Ama Dinkjian’ın bestesini yaptığı, Sezen’in de sözlerini yazdığı ‘Karanlık Yanım’ uzun zamandır dinlediğim en iyi Sezen Aksu şarkısı. “Hiç biriniz bilmezsiniz / Görmezsiniz karanlık yanımı / Kaç suçtan, cezadan sanık saklandığımı” diye başlıyor ve anlatıyor da anlatıyor usta müzisyenler. Hararetle tavsiye ederim.

Ömür Gedik - Hürriyet Kelebek

En iyi arkadaşınızla evlenin

Bu aralar "Bunları biliyor muydunuz" tarzı bir sitede çok vakit geçiriyorum.

İlginç bilgiler var, çok acayip ve doğru da galiba.

“En yakın arkadaşınızla evlenmek, boşanma riskini yüzde 70 azaltıyor.”

“Biriyle çok vakit geçirmek, onların davranış ve düşünce biçimlerini kapmanızla sonuçlanıyor. Arkadaşları doğru seçmek önemli.”

“Bir kadına “bebek” diye seslenmek onda olumlu bir etki yaratıyor, düşüncelerini harekete geçiriyor, stresini azaltıyor.”

“Amerika’da okul taşıtlarının sarı olmasının nedeni insanların sarıyı diğer renklerden çok daha hızlı fark etmesi. Sarı okul araçları çabuk fark edildiğinden kaza riski azalıyor.”

“İnsanların yüzde 94’ü yatmadan önce kaç saat uyuyacağını hesaplıyor.”

“İnsanlar duygusal anlamda yakınlaştıkları kişiden gelen mesajları okurken onun sesini duyuyor gibi hissediyorlar.”

Özellikle de karanlık yanını herkesten gizleyenlere…

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları