UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, OYA DOĞAN, ALİ EYÜBOĞLU VE AYŞE ARMAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, OYA DOĞAN, ALİ EYÜBOĞLU VE AYŞE ARMAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, OYA DOĞAN, ALİ EYÜBOĞLU VE AYŞE ARMAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

Yüksel Aytuğ - Sabah Günaydın

GÜNEŞİN KIZLARI NEDEN BİTTİ?

Okurumuz Füsun İnci'nin, Güneşin Kızları dizisiyle ilgili tespitleri, özellikle sektörü şekillendiren kişilere rehberlik edecek cinsten:

"Başlangıçta üç çocuklu bir edebiyat öğretmeninin ikinci evliliğinde yaşadığı sorunları gösteren bir dizi gibi görünen Güneşin Kızları'nın, reytingi düşünce önce günü değiştir, sonra senaryosu bir tuhaflaştı. Dizinin; yıldızları parlayan, umut vâdeden genç oyuncuları varken, gidişatı korkuttu. Kabul etmek gerekir ki, psikopat koca Haluk rolünü Emre Kınay mükemmel oynadı. Ancak ruhsal gelgitleri ilgi çeken Haluk kişisi, nerdeyse pedofili suçlusu olacakken senaryo yumuşatıldı. Güneş'in yaşadığı şiddet ve vahşeti anlatmak ise mümkün değil. İlk başta Güneş sadece duygusal şiddet yaşıyor gibi görünürken, bilmeden tecavüzcüsüyle evlenen zavallı bir kadına dönüştü. Güneş'in kızları ise, lise öğrencisi olmaktan uzak, okul hariç her şeyle meşgul, full makyajlı, son model arabaların emanet edildiği küçük kadınlardı. Türkiye'de çocuk gelinler olmasın diye bu kadar mücadele edilirken, dizide Selin'in lisedeyken aşk için evlenmesi kutsandı. Türk dizileri başlangıçta ne kadar iddialı olsalar da onları öldüren, reyting kaygısı ve anlayamadığım nedenlerle bir dizinin yaklaşık reklamsız 2.5 saat sürmesi. Bence bu sistem böyle sürerse, ileride seyredecek dizi bulamayacağız."
Oya Doğan – Vatan Makaron
ÇOCUK VE GENÇLİK DİZİLERİMİZ NEDEN YOK?

Televizyonun ailenin bireyi olduğu bir ülkeyiz. Ailece yemeğe oturulduğunda baş köşede o var, misafirliklerde herkesten çok o konuşuyor, akşam sohbetlerini bize farklı farklı karakterlerle o sağlıyor. Hal böyle olunca TV içeriklerine de çok iş düşüyor. Özellikle çocuklar her şeyi televizyondan öğreniyor. O nedenle ekranda gördüğü masala kendisini fazla kaptırıyor. Oysa 6-14 yaş aralığı için farklı farklı içeriklerde diziler olmalı! Hiçbir zaman sihir konseptli dizileri desteklemedim ama şu anda 8-19 yaş aralığındaki izleyici için romantik komediler dışında yaşlarına uygun bir içerik gerekiyor.  Çünkü bu izleyici grubunun gündemi beni ürkütüyor.

Ali Eyüboğlu – Milliyet
YILMAZ MORGÜL’DEN MÜTHİŞ ZAMANLAMA

“Survivor 2016”nın en çok konuşulan ismi kim?

Yılmaz Morgül...

Hayatının hiçbir döneminde bu denli gündemde olmayan Morgül’ün mesleği ne?

Şarkıcılık...

Esen Müzik, önceki gün “Morgül’den ikinci bomba” başlıklı bir basın bülteni servis etti medyaya.

Çünkü Yılmaz Morgül’ün “Survivor”a gitmeden önce stüdyoya girip okuduğu iki şarkılık single’ı 25 Mart’ta çıktı...

Hakan Altun’dan “İstanbul Olmaz Olsun”, Serdar Ortaç’tan “Ne Zaman?” adlı eserleri alıp okuyan Morgül’ün single zamanlamasına baktığımızda şöyle bir gerçek çıkıyor karşımıza:

Acun Ilıcalı, “Survivor”a katılan ünlülere, yarışma süresince mesleklerinden kazanacakları paraya yakın bir ödeme yapıyor.

Böylece yarışmaya katılan “Ünlüler”, “Survivor” sayesinde hem para kazanıyor, hem şöhretlerine şöhret katıyor.

“Survivor 2016”, Yılmaz Morgül’ün pik noktası!

Yılmaz Morgül, Dominik’e gitmeden müzik şirketine, “Nisan ayına kadar ancak dayanabilirim. Ben elenmeden single’ı çıkarın” mı dedi yoksa bu Esen Müzik mi single’ı çıkarmanın vakti geldiğine karar verdi, bilmiyorum.

Kararı veren kim olursa olsun, en ideal zamanı yakaladığını düşünüyorum.

“Yılmaz Morgül 2016”yı o çıkarmasın da kim çıkarsın?

Atalarımız “Demir tavında dövülür”, “Su akarken kovaları doldurmak lazım” diye boşuna dememiş!

 Ayşe Arman – Hürriyet

BU ROMANTİK KOMEDİ KAÇMAZ: 'TATLI İNTİKAM'

Ben dizici değilim. Televizyon da izlemiyorum.

Ama bu gece Kanal D’de başlayacak olan ‘Tatlı İntikam’ı mutlaka izleyeceğim. Umarım severim, gülerim, güzel vakit geçiririm ve benim de bir dizim olur... Alya ile birbirimize söz verdik, bu gece ekran karşısındayız. Konusu da hoşuma gitti. Yemedim, içmedim, dizinin başrol oyuncularıyla buluştum, röportaj yaptım.
Röportajın tamamı Hürriyet Cumartesi’de…

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları