UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BRÜKSEL ZEVANTEM HAVALİMANI VE MAALBEK METRO İSTASYONU'NDAKİ 21 KİŞİNİN CAN VERDİĞİ PATLAMALARLA İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!..

BRÜKSEL ZEVANTEM HAVALİMANI VE MAALBEK METRO İSTASYONU'NDAKİ 21 KİŞİNİN CAN VERDİĞİ PATLAMALARLA İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!..

BRÜKSEL ZEVANTEM HAVALİMANI VE MAALBEK METRO İSTASYONU'NDAKİ 21 KİŞİNİN CAN VERDİĞİ PATLAMALARLA İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!..

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Uluslararası Havalimanı'nda iki patlama yaşandı. Saldırılarda 13 kişinin öldüğünü, 35 kişinin ağır yaralandığını duyuran Belçika resmi televizyonu, patlamanın "intihar saldırısı" sonucu gerçekleştiğini belirtti. Havalimanında meydana gelen çifte saldırının ardından bu kez de AB kurumlarına yakın bir metro istasyonunda patlama gerçekleşti. Belçika televizyonu, bu patlamada ise 10 kişinin yaşamını yitirdiğini, 15 kişinin de yaralandığını bildirdi. Brüksel'de tüm toplu ulaşım durduruldu.

Zaventem Havalimanı'ndaki insanlar panik içinde, patlama seslerinin geldiği yerlerin aksi istikamette koşmaya başladı. Yaşanan panik, kameralarca saniye saniye kaydedildi. Bölgeden bildiren Anadolu Ajansı muhabiri gelişmeleri, "Patlamanın çok şiddetli olduğunu biliyoruz. Çok sayıda ambulans yönlendirildi, yollar kapatıldı. Havalimanından dumanların yükselmesi şiddetini göz önüne koyuyor" diye aktardı. Brüksel havalimanının Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İki patlama yaşandı. Bina boşaltılıyor.Havalimanı bölgesine gelmeyin" uyarısı yapıldı. Sky News'ün olay yerinden bildiren muhabiri Alex Rossi, "Binanın sallandığını hissettim. Toz ve duman vardı. Patlamanın yaşandığı yere gittim ve şoke olmuş insanlar vardı. Buradaki fikir, patlamanın bir çeşit terör saldırısı olduğunu yönünde. Ama havalimanındaki hiçbir yetkili tarafından doğrulanmadı" dedi. Zaventem Havalimanı, Başkent Brüksel'in 11 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor. Patlamanın yaşandığı havalimanı geçen yıl 23 milyondan fazla yolcu kabul etti.

Salah Abdeslam yakalandıktan 4 gün sonra Brüksel’de patlama!.. 
İlk iki patlama, Zaventem Havalimanı'nda saat 08.00 sularında meydana geldi. Havalimanındaki patlamanın yankıları sürerken, şehir merkezinde Avrupa Birliği binalarına yakın Maalbeek metro istasyonunda da bir patlama meydana geldi. Canlı bomba saldırısı olabileceği ihtimali üzerinde durulan patlamalarda 11 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının olduğu iddia ediliyor.

Brüksel Valisi de patlamanın bir terör saldırısı olabileceğini açıkladı. Belçika basınında yer alan haberlere göre, patlama öncesi silah ve Arapça bağrışma seslerinin duyulduğu belirtildi.

Avrupa Birliği komisyonu saldırıların ardından personeline sokağa çıkmayın çağrısında bulundu.

Brüksel Havalimanı’nda meydana gelen art arda patlamalar, Paris’teki terör saldırılarının bir numaralı şüphelisi Salah Abdeslam'ın yakalanmasından 4 gün sonra gerçekleşti.

Salah Abdeslam’ın yakalanmadan önce saldırı planladığı ortaya çıktı. Abdeslam'ın sorgu sırasında Brüksel'de terör saldırısı düzenlemeyi planladığını kabul ettiği belirtildi.

Abdeslam, 13 Kasım 2015 Paris'te 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından Cuma günü Brüksel’de yakalanmıştı. Brüksel'deki havalimanı ve metro istasyonu saldırılarının Abdeslam'ın yakalanmasına karşılık gerçekleştirilen intikam saldırıların olabileceğinden şüpheleniliyor.

İÇİŞLERİ BAKANI 'ALARM DURUMUNDAYIZ' DEMİŞTİ

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Paris saldırganı Salah Abdeslam'ın yakalanmasından sonra teröristlerin intikam niteliğindeki bir saldırı gerçekleştirebilecekleri ihtimaline karşılık alarm durumunda olduklarını açıklamıştı.

Belçika İçişleri Bakanı Jambon 'Bir terröristi yakalamak diğerlerini harekete geçirebilir, bunu göz önünde bulunduruyoruz' ifadesini kullanmıştı.

BRÜKSEL HAVAALANI'NDA PATLAMA-İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

PATLAMA ANI KAMERALARA BÖYLE YANSIDI!..İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERPARİS  BRÜKSEL  ZEVANTEM HAVALİMANI