UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YETKİLİLERDEN ŞOK EDEN AÇIKLAMA: "16 TÜRK İŞÇİ KAÇIRILDI!.."

YETKİLİLERDEN ŞOK EDEN AÇIKLAMA: "16 TÜRK İŞÇİ KAÇIRILDI!.."

YETKİLİLERDEN ŞOK EDEN AÇIKLAMA: "16 TÜRK İŞÇİ KAÇIRILDI!.."

Bağdat'ın Sadr bölgesinde en az 16 Türk işçi, askeri üniforma giyen maskeli kişilerce kaçırıldı.

Associated Press'e bilgi veren Iraklı yetkililer, söz konusu 16 kişinin, Bağdat'ın doğusundaki Sadr bölgesinde spor kompleksi inşa eden Türk şirketi tarafından çalıştırılan işçi ve mühendisler olduğunu belirtti. 

Adının gizli kalması kaydıyla konuşan bir yetkili, silahlı kişilerin bugün şafak vakti şantiye alanına baskın düzenlediğini ve bekçilerin silahlarını alarak karavanlarda uyuyan 16 işçiyi arazi araçlarıyla götürdüğünü söyledi.

İşçileri kaçıranların kimlikleri ya da amaçlarına ilişkin henüz bir bilgi yok. AFP'nin haberinde, kaçırılan işçilerden üçünün mühendis olduğu belirtildi.  

TÜRK DIŞİŞLERİ DE DOĞRULADI

CNN Türk, Türk Dışişleri Bakanlığı'nın 16 işçinin kaçırıldığı yönündeki haberleri teyit ettiğini duyurdu.

AFP'ye konuşan bir güvenlik yetkilisi, kaçırılan Türk işçilerin sayısını 17, bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi ise 18 olarak aktardı. Anadolu Ajansı ise rakamı "10'dan fazla" olarak geçti.

FİDYE İÇİN KAÇIRMA EYLEMLERİ YAYGIN

AFP haberinde, Bağdat'ta fidye için insan kaçırma eylemlerinin, uzun yıllardır karşılaşılan bir sorun olduğu belirtildi. Ancak Sadr City'nin hükümet yanlısı Şii milislerin kalesi olduğunu hatırlatan ajans, bunun siyasi amaçlı bir eylem de olabileceğini belirtti.

Hürriyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERırak