UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DEVLET ŞİRKET KURANA 3 YILDA 1,5 MİLYON DOLAR VERECEK! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

DEVLET ŞİRKET KURANA 3 YILDA 1,5 MİLYON DOLAR VERECEK! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

DEVLET ŞİRKET KURANA 3 YILDA 1,5 MİLYON DOLAR VERECEK! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bilişim sektöründe nitelikli işgücü yetiştirilmesi için kesenin ağzını açtı. Şirketini kuran 3 yılda 1.5 milyon dolara kadar destek alacak. Uluslararası Kuluçka Merkezi Programı bilişim sektöründe nitelikli işgücü yetiştirilmesini hedefliyor. Program kapsamında, Türkiye'de kurulan şirketlerin uluslararası pazarlara açılmasına destek verilecek. Teknoloji şirketlerinin büyümesini sağlayacak fonlara ulaşması sağlanırken, uluslararası kurum ve kuruluşlarla bağlantılarını geliştirip, teknoloji ihraç etmelerinin önü açılacak.

TÜRKİYE İLE BAĞLANTI ÖNEMLİ

Bilişimde nitelikle işgücü yetiştirmek isteyenler, 'Start-up' kurma, iş geliştirme desteği, danışmanlık ve mentorlük, altyapı- ofis hizmetleri, uluslararası araştırma, ağ hizmeti, sürekli yönetim desteği ve fon tedarik desteği alabilecek. Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu kararına göre oluşturulan Kuluçka Merkezi, yurtdışındaki genç girişimcilerin Türkiye ile bağlantılarını da güçlendirecek.

BÜRODAN FİNANSA DESTEK

Bakanlık bu hedefler için kurulum aşamasında toplantı salonu, ofis, kira, sekreterya hizmeti, yazılım ve donanıma erişim, yakın üniversite laboratuvarlarının kullanımı gibi yardımlar yapacak. İşletme aşamasında destek, kira, personel, danışmanlık, seyahat ve konaklama, yönetim desteği gibi konularda devam edecek. Kurulum aşamasında 12 ay boyunca 250 bin dolar destek verilirken, işletme ve yönetim aşamasında 3 yıla kadar 1.5 milyon dolar destek sağlanacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERşirket kurana 1  5 milyon dolar