UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV'DE DÜNÜN YORUMU! O SES TÜRKİYE"DE YÜKSEK GERİLİM!.. OĞULCAN TANRIYAR YAZIYOR: “BU YAZININ SONUNU MUTLAKA AMA MUTLAKA OKUYUN!!!”

TV'DE DÜNÜN YORUMU! O SES TÜRKİYE"DE YÜKSEK GERİLİM!.. OĞULCAN TANRIYAR YAZIYOR: “BU YAZININ SONUNU MUTLAKA AMA MUTLAKA OKUYUN!!!”

TV'DE DÜNÜN YORUMU! O SES TÜRKİYE"DE YÜKSEK GERİLİM!.. OĞULCAN TANRIYAR YAZIYOR: “BU YAZININ SONUNU MUTLAKA AMA MUTLAKA OKUYUN!!!”

OĞULCAN TANRIYAR

Bugün ben yazmak istedim televizyon yorumunu… Çünkü yazının sonunda da göreceğiniz gibi “çok özel” bir durum ve bir de “teşekkür” söz konusu!!!

AB grubunda 33 share'i geçen "O Ses Türkiye" dün akşam zirveye adını yazdırdı...

Program her zamanki gibi renkli dakikalara sahne oldu.

Yapımcılığı Acun Medya'ya geçen "3 Adam", Pazar günü 30 share'e fırlayarak AB grubunda günü 2'nci sırada tamamlamıştı.

Murat Boz'un konuk olduğu "3 Adam" için hazırlanan "O Ses Türkiye" skeci, dün akşamki programda bir kez daha ekrana geldi.

VİDEO! 3 ADAM'DAN, O SES TÜRKİYE SKEÇİ

Eser, Oğuzhan ve İbrahim'in muhteşem tiplemeleri jüriyi kahkahaya boğdu...

STÜDYODA GERGİN ANLAR

Ebru Gündeş'in, "Döver gibi söylüyorsun" yorumuna  bozulan yarışmacı stüdyoyu terketti!

"O Ses Türkiye"de dün akşam en çok dikkat çeken anlardan bir diğeri ise, Suriye kökenli bir yarışmacının, stüdyoyu terk etmesi oldu.

Güçlü sesi ve sert yorumuyla dikkat çeken Filiz Birdir adlı yarışmacının canlı performansının ardından, Ebru Gündeş şu yorumu yaptı: "Sesiniz sert bir ses olabilir. Daha yumuşak bir hali daha güzel olabilirdi gibi geliyor bana. İlk çıktığım zaman bana çok söylerlerdi. Döver gibi söylüyorsun derlerdi. Çok sert ve insanların kafasına vura vura döver gibi söylüyorsun. Biraz daha yumuşatsana kendini diye ilk çıktığım zamanlarda söylerlerdi. Öyle bir hava var mesela. Döver gibi söylüyorsun. Sever gibi söyle."

Athena Gökhan ise, Filiz'in icrasını beğendiğini söyleyerek onu kendi takımına almak istediğini dile getirdi.

Ancak Ebru Gündeş'in, "Döver gibi söylüyorsun" yorumuna fena halde bozulan genç bayan stüdyoyu terketti...

Bu beklenmeyen gelişme jüriyi şoke ederken, Acun Ilıcalı her zamanki gibi usta bir manevrayla durumu kurtardı... Athena Gökhan'a seslenen Ilıcalı'nın; "Gökhan tek yarışmacı seçtin, o da gidiyor" esprisi gergin havayı yumuşattı...

O ANLARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

"O Ses Türkiye"de zaman zaman duygusal, zaman zaman yüksek tansiyonlu, zaman zaman ise kahkaha dolu anlar yaşanıyor...

Ama tüm bu duygu fırtınası ekrana çok doğal bir şekilde yansıdığı için programın ratingleri uçup gidiyor...

***

Karadayı da yükseldi ama zirveyi kapamadı

Ekranların fenomenleşen dizilerinden "Karadayı"nın izlenme oranları geçtiğimiz haftaya göre artış gösterdi...

AB'de 28 ve totalde 26 share gibi iddialı rakamlara ulaştı.

Çünkü "Karadayı"nın dün akşamki bölümü heyecanla bekleniyordu.

Büyük merak uyandıran düğüm çözüldü.

"Yaver"in kimliği ortaya çıktı...

Bu heyecan fırtınası sebebiyle, dizinin AB'deki izlenme payı 4 puan birden arttı..

Ancak "O Ses Türkiye" de yükseldiği için, "Karadayı" zirveyi kapamadı...

***

Fatih şokunda ikinci dalga

Büyük umutlarla yayına sürülen "Fatih" dizisi, ikinci bölümünde Kanal D'yi yine hüsrana sürükledi.

İlk bölümünde AB'de 11, totalde 10 share alan "Fatih", dün akşam AB'de 9, totalde ise 8 share'de kaldı...

Bu sezon özellikle yeni dizileriyle ilgili büyük rating sıkıntısı yaşayan Kanal D, "Fatih"le bir üst "level"a atlamayı hedeflemişti.

Ancak ilk iki haftanın sonuçları hiç iç açıcı değil..

Büyük bir bütçeyle hazırlanan "Fatih", dün akşam total grubunda ilk ikiye oynayan "O Ses Türkiye" ve "Karadayı"nın dışında, "Kanal D Haber", "Kim Milyoner Olmak İster", "Müge Anlı ile Tatlı Sert", "Beni Affet", "Deniz Yıldızı", "İki Dünya Arasında" ve "Star Ana Haber"in bile gerisinde kaldı...

Aslında dizinin tutmamasının bir çok sebebi var...

Setteki "dayak" iddialarının ardından, yönetmenin ayrılması ilk dakikada "Fatih"e bir eksi puan yazdı...

Tabi bu işin medyaya yansıyan tarafı...

Ratingleri etkileyen ana unsura, yani içerik ile ilgili hatalara gelirsek, böyle büyük bir prodüksiyonla çekilen dizinin cast seçimi hiç parlak değil...

Mehmet Akif Alakurt, bu kadar iddialı bir yapımın başrolü için henüz hazır değil...

Alakurt; oyunculuk performansıyla, Fatih Sultan Mehmet gibi bir çağ deviren ve dünyayı titreten bir hükümdarı canlandıracak potansiyele henüz ulaşmadı.

Gamze Özçelik ve Seda Akman genelde magazinsel konularla gündeme gelen iki oyuncu...

İzleyici, böyle yapımlarda özellikle tiyatro kökeni olan oyuncuları daha gerçekçi buluyor...

Sonuç olarak izleyicinin, oyuncuları dizideki karakterlere bir türlü oturtamadığı açıkça ortada...

Beklentinin çok altındaki, düşük izlenme oranları bunu gösteriyor...

***

Sabah haberlerinde son durum ne?

Sabah haberlerinin fenomenleşen ismi İrfan Değirmenci, bu sezon yine kendi dalında zirveye ambargo koydu.

Deneyimli haberci, haftanın ilk gününde total grubunda 12, AB'de ise 9 share izlenme payı aldı.

Bu sezon Fox'ta ilk kez tv deneyimi yaşayan başarılı gazeteci İsmail Küçükkaya günü totalde 7, AB'de ise 9 share'de tamamladı.

Show Tv'de sabah haberlerini sunan Simge Fıstıkoğlu’nun programı ise dün ilk 100 arasına giremedi.

Hey Canlı, Petek kurbanı!..

Show TV’de Reşat Balcıoğlu yönetimindeki yeni magazin ekibi aslında hayli başarılı bir performans sergiliyor.

Ancak dün gece Hey Canlı, AB’de sadece 5 share’de kalmış. Totalde de 7 share almış. Peki özelikle de magazini takip eden AB grubunun ilgi göstermemesinin ve programın sadece 5 share’de kalmasının  sebebi ne?.. Program tamamen Petek Dinçöz-yakalanma v.s üzerine kurulmuştu ve bugün ratinglerden ortaya çıkan sonuç şu; hiç ilgi görmemiş bu olay!... Peki, bu yayın öncesinde de biliniyor muydu?.. Biliniyordu, hatta Show TV üst yönetiminin, tanıtımları görüp “Bu habere neden bu kadar yükleniyorsunuz, bizce gereksiz” dediği bile söylendi. Peki Reşat Balcıoğlu biliyor muydu, bu yüklenmeyle programın bu kadar düşeceğini?.. Bence, biliyordu. İşte bu yüzden takdir ediyorum Reşat Balcıoğlu’nu… Magazinci diyip geçmeyin, gün gelir, topluma çok önemli mesajlar verebilir. İşte o insanlardan biri Reşat Balcıoğlu…

Reşat Balcıoğlu’nda anneme vefa!..
Reşat Balcıoğlu, yıllarca rahmetli annemin yanında çalıştı. Küçüklüğümü bilir, çok iyi bilir. Rahmetli annemin çok yakınıydı. Babam, Petek yüzünden evi terk ettiğinde, onun en büyük dert ortaklarından biriydi.

Ve şimdi… Gün geldi, bazı gerçekleri ortaya koyma zamanı gelmişti demek ki… Babamın yanında “bambaşka” tanınan birisinin gerçek kimliği çıktı ortaya… Babamla birlikte asla(kırk yılda bir çekilirdi) bar-restaurant çıkışlarında görüntüsü çekilmezdi. (Babamın ağırlığı yüzündendi) Şimdi ise Petek Dinçöz “normale(!)” döndü ve artık  o kapılarda kendisi poz veriyordu.

Ve bu kez Reşat Balcıoğlu, neyin ne olduğunu, gerçekte nasıl bir hayat tarzı olduğunu gösteren görüntüleri adeta “artık herkes kimin ne olduğunu görmeli” der gibi yayınladı!.. Daha bir yıl önce başkasına “aşığım diye ağlayan”, şimdi yine sokaklarda bu kez bir başkasıyla “aşkım aşkım” diye dolaşan kızı görünce millet, tepkisini “ratinglerle” gösterdi, izlemedi ve 5 share’de kaldı program…

İşte fedakarlık buydu. Reşat Balcıoğlu, ağlayan annemin gözyaşlarına belki şimdi merhem olmuştu.(Kendi program ratinginin çökeceğini bile bile) O da, tam böyle önemli bir göreve geldiğinde rahmetli Şafak ablasının yıllarca anlatmaya çalışıp anlatamadığı(!) gerçekleri sadece bir kasetle Türkiye’ye göstermişti!!!

Dün, program sonrası, uzun uzun tebrik mesajları attım kendisine ve o da o kadar duygusal yanıtlar verdi ki… Gazetecilik zor meslek… Ben genç olmama rağmen geçen gün yine bu zorluklardan birini yaşamıştım. Tahminimce, Petek Dinçöz’ün yanındakilerden biri Petek’in yeni sevgilisin resmini gönderip bize “Hadi yayınlayın da görelim” demişlerdi. Arayıp babama sordum, “Ben karışmam, o kelimeleri bana kullanmayın” diyince, hemen yayınlamaya karar verdik. Ama neden bizim yayınlamamızı istediklerini anlamamıştık. Belki babam hasetlenir diye ama o konu çoooooktan kapanmıştı ki…  Babamın sadece kendisine sürekli davalar açması yüzünden çok canı sıkılıyordu ve artık bir sevgilisi olmasına rağmen neden kendisiyle uğraşıldığını anlayamıyordu, hepsi bu… (Hee hele şu porno şantajı iddiasında bulunmasını ben de asla kabul edemiyorum. Ne ayıp şeyler bunlar)

Ve Reşat ağbi, senin cesaretinle ekran önüne çıkan bu filmin devamını da hep yayınla lütfen…(Sadece lütfen hiç Can Tanrıyar’ın eski eşi demeden)  Çünkü bu film daha yeni başladı. Çok yakında, Chanta’larda, Şamdan’larda, Sess’lerde  kapı önünde öyle pozlar verecek ki Petek Dinçöz… Lütfen tüm Türkiye görsün ve aslında babama lanet etsin ve “Bizi kandıran esas sensin Can Tanrıyar… Sen ambalajlayıp bambaşka tanıtmışsın bize… Hani evden çıkmak istemeyen, mütevazi hayatı seven bir kızdı bu… Kandırmışsın hepimizi” desinler…  

Her şey bir yana ben yine de severim Petek Dinçöz’ü, her şeye rağmen son yıllarda iyi bir abla-kardeş ilişkisi olmuştu aramızda… Babama karşı şu dava açma modundan çıkıp yeni sevgisiyle mutlu olsun isterim. Başkasının kötü olmasının bize ne faydası var ki… Ama Petek Dinçöz, katıldığı programların ratinglerini çökertmesinin, konserlerinin yok olmasının, hiçbir şarkısının tutmamasının nedenlerini çok iyi araştırmalı, başkalarında değil kendinde suç aramalı.. Ve ne yaşarsa yaşasın o eski hanımefendi duruşunu yeniden kazanmalı… Yeni sevgilisi Abdullah, hemen hemen bizim yaşlarda ve bu Petek Dinçöz için de iyi bir şans… İyi biliyorum, çünkü sohbet olarak da bizimle çok iyi anlaşırdı, babamla anlaşamazdı, onunla da çok iyi anlaşacaktır  eminim, çünkü kafa yapısı çok gençtir Petek Dinçöz’ün… Kendi deyimiyle ciddi muhabbet değil, gullüm sever!..

Ve tekrar Reşat Balcıoğlu’na dönersek… Balcıoğlu ve arkadaşları Show TV’de cumartesi ve Pazar günleri Cumartesi ve Pazar Sürprizi pogramlarını da hazırlıyor. Ve iki program da 8-9 share alıyor ki şu dönemdeki Show TV için çok iyi bir puan… Dünkü Hey Canlı’da ratingin düşmesini bile göze alıp, bir takım gerçekleri yayınlayabilme cesareti de Reşat Balcıoğu’nun son yıllarda kaybolan etik değerlere hala nasıl sahip olduğunu gösteriyor.

Reşat ağbi dünkü yayının için ve attığım mesajlara verdiğin vicdan dolu cevaplar için de ayrıca teşekkür ederim.

OĞULCAN TANRIYAR

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13