UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ ASTROLOG ŞENAY YANGEL'DEN, ÇOK İDDİALI BİR AÇIKLAMA! HİÇBİRİMİZİN BURCUNDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK!

ÜNLÜ ASTROLOG ŞENAY YANGEL'DEN, ÇOK İDDİALI BİR AÇIKLAMA! HİÇBİRİMİZİN BURCUNDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK!

ÜNLÜ ASTROLOG ŞENAY YANGEL'DEN, ÇOK İDDİALI BİR AÇIKLAMA! HİÇBİRİMİZİN BURCUNDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK!

Hiçbirimizin burcunda bir değişiklik yok!

Burçların kayması ve 13ncü Burçla ilgili gelen mailler ve tereddütlerinizi ortadan kaldırabilmek için bu açıklamayı sizlerle paylaşıyorum. Kaldı’ki bu yazım 19.11.2011 tarihlidir; Yine o dönemde aynı iddianın ortaya atılması üzerine yazmıştım. Bir kaç gün once Gazetelerde çıkan yazı Babillerin haritalarının farklı olduğu ile ilgili. O dönemlerde yılların ve sezonların ölçümü için iki farklı ölçüt kullanılırdı. Bunlardan biri solar diğeride aysal dı kameri yıl her biri 28 günden oluşan 13 aydan ve bir artık günden oluşuyordu. Solar Zodyakta ise her bir 36 derecelik on evden ibaretti. Zodyak takımadaları ilk önce 10 taneydi bu sonra değişip Akrep ve Başak burçlarının ikiye bölünmesiyle 11 ardından Akrep ve Terazi Bölünmesiyle 12 ye çıkmıştır. M.Ö 410 da Babiller gezegenlerin konumlarını kullanmışlardı bizim şu anda kullandığımız kadar geniş Bir ev sistemleri yoktu bu sistem Batlamyus zamanında geldi yaklaşık olarak M.S 170 te Yunanistanda eskiler bizim bugün kullandığımız Evler gibi her burcu konumlar olarak adlandırılan sıfırdan 30 derecesini kullandılar fakat bu yok sayılarak bu açıklamalar yapılıyor. Bundan yıllar öncede bu konu gündeme geldi ve insanların kafası karıştırıldı. Şimdi olduğu gibi.Bundan yıllar sonrada; Aynı senaryolar tekrarlanmaya devam edecek.

HİÇBİRİMİZİN BURCUNDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK

Astrolojiden anlamayan ya da Amerika kıtasını yeniden keşvettim diyerek dikkat çekmek isteyen yeterli bilgi ve araştırma yapmamış Astrolog olmayan Astroloji karşıtı çıkışlar sadece insanların kafasını karıştırmaktan öteye gidemez. Astrolojinin yazılı tarihi insanlığın yazılı tarihinden öncelere dayandığını göz önününde bulundurursak bunlar süreki olarak gündeme gelmeye devam edecektir.

Yıldızıl Zodyak (Sideral Zodiac), “Sabit Zodyak” adı da verilir ve burçları oluşturan takımyıldızların hep aynı noktada konumlanmalarına karşılıktır. Bilindiği gibi Zodyak’ın ilkbahar başlangıcı olan Koç Burcu Noktası (aries)  gerçekte her yetmiş yılda 1 derece geriye doğru kaymaktadır. Ekinoks presesyonundan meydana gelen kayma miktarı Tropik Zodyak sisteminde hesaplanarak horoskop sistemine uyarlanmaktadır. Hint Astrolojisinde ise Zodyak başlangıç noktası daima aynıdır.

Astroloji dünyasında hangi Zodyak sisteminin kullanılmasının doğru olacağı hep tartışılmıştır. Astrolojinin temeli takımyıldızlar olduğuna göre sistemi de bunlara göre kurmak daha doğrudur. Neden Ptolemy ‘in kaydırma yöntemini (Tropik Zodyak) uygulamak doğru sayılmalıdır diyenler çoğunluktadır. Yine de bir sistemin diğerine üstün olduğunu söylemek olanaksızdır. Astrolojide tüm sistemler farklı hesaplamalara dayansada eğitimli Astrologlar 6000 yıllık bir sistemin hesaplamalarını doğru olarak yapar ve kullanırlar. Batı Vedic ve Çin Astroloji sistemlerinde binlerce yılın bilgi ve analiz birikimi vardır….

Özetle; fizikçilerin STP (Standart Temperature and Pressure) diye farazi kabul ettikleri bir sistem vardır. Türkçede buna NŞA (Normal Şartlar Altında) denir. Bu fizikçilerin kabul ettiği bir standarttır. Matematikçilerin çıkıpta neden bu farazi noktayı böyle kabul ettiniz demesi; bunu eleştirmeleri; ne kadar doğru ise; astronumların da astrologların kabul ettiği standartları ve sistemleri eleştirmesi o kadar doğru olur.

Astrolog Şenay YANGEL

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13