UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA! İSTANBUL BAROSU’NDAN “FLAŞ” KARAR!!! TIKLAYIN!

SON DAKİKA! İSTANBUL BAROSU’NDAN “FLAŞ” KARAR!!! TIKLAYIN!

SON DAKİKA! İSTANBUL BAROSU’NDAN “FLAŞ” KARAR!!! TIKLAYIN!

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal,Baro'nun olağanüstü genel kurul kararı aldığını açıkladı.

 

İstanbul Barosu Başkanlığı'ndan 2 gün yapılan yazılıaçıklamada, “Görevimizin başındayız. Davalar, baskılar bizi yıldıramaz.  Hukukun üstünlüğüne, hukuk devletine,demokrasiye, savunmaya, meslek onuruna, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya aynı kararlılıkla devam edeceğiz”ifadeleri kullanılmıştı.  


'TEK GÜNDEMLİK TOPLANTI'DAN ÇIKAN KARAR

İstanbul Barosu konu ile ilgili bilgilendirmeyi sitesine koyduğu açıklama ile yaptı. “Avukatlar ve Baro’lar siyasi iktidarın hedefindedir” görüşü savunulan açıklamada özetle şu hususlara dikkat çekildi:

*Toplumu dönüştürmenin bir parçası ve adımı olarak organize edilmiş bahane ve yalanlarla, yargı önce kuşatılmış, sonra da fiilen ele geçirilerek tutsak edildi.

*Ardından sıra avukatlara ve barolara geldi. Hukuksuzluklara boyun eğmeyen, susmayan, biat etmeyen, mücadele eden avukatlar ve barolar siyasi iktidarın yeni hedefi.

*İstanbul Barosu Başkan ve yöneticilerine açılan hukuksuz dava, yürütülen diğer soruşturmalar ve siyasi iktidara mensup bir milletvekilinin beyanları ile organize ve maksatlı olarak gündeme getirilen "düşme" tartışmaları da yukarıdaki organizasyonun bir parçasıdır.

*Toplumun bütün kesimleri susturulmakta, sindirilmektedir. Kısaca Türkiye ileri faşizmi yaşamaktadır. Mücadele yeni bir dönemece girmiştir.

*İstanbul Barosu Yönetim Kurulu 07.02.2013 tarihli toplantıda, bu gündemle sınırlı olmak ve bu konuları görüşmek, bu saldırılara karşı hareket tarzını belirlemek üzere en üst organı olan İstanbul Barosu Genel Kurulunu olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13