UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! METEOROLOJİ’DEN İYİ HABER! HAFTASONU HAVA NASIL OLACAK? TIKLAYIN!

FLAŞ! METEOROLOJİ’DEN İYİ HABER! HAFTASONU HAVA NASIL OLACAK? TIKLAYIN!

FLAŞ! METEOROLOJİ’DEN İYİ HABER! HAFTASONU HAVA NASIL OLACAK? TIKLAYIN!

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının hafta sonunda yurdun kuzey ve iç bölgelerinde hissedilir derecede olmak üzere tüm yurtta artacağı ve mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildiğini açıkladı.

Mevsim normalleri üzerindeki hava sıcaklığının önümüzdeki hafta boyunca da yurt genelinde etkisini sürdürmeye devam edeceği bekleniyor.

Dün Balkanlar üzerinden gelen ve halen iç ve doğu bölgelerde etkili olan yağışlı havanın yarın etkisini kaybederek yurdu terk etmesi bekleniyor.Cumartesi günü, Doğu Karadeniz’in doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Güney Ege kıyılarının yağışlı, diğer bölgelerimizin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Anadolu'nun doğusunda kar, yağış alan diğer yerlerde hafif yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Pazar günü, Güney Ege Kıyıları, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinin yağmur ve yer yer sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.

Hava sıcaklığının hafta sonunda yurdun kuzey ve iç bölgelerinde hissedilir derecede olmak üzere tüm yurtta artacağı ve mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri üzerindeki hava sıcaklığının önümüzdeki hafta boyunca da yurt genelinde etkisini sürdürmeye devam edeceği bekleniyor.

Rüzgarın hafta sonunda güney ve güneybatı yönlerden (lodos) yurdun iç kesimlerinde orta kuvvette, batı bölgelerimizde kuvvetli olarak (30-60 km/saat), Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege Kıyıları'nda yer yer fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13