UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! İSRAİL – FİLİSTİN GERGİNLİĞİ GİDEREK TIRMANIYOR! FİLİSTİN, İSRAİL’E ROKETLERLE KARŞILIK VERİYOR!

FLAŞ! İSRAİL – FİLİSTİN GERGİNLİĞİ GİDEREK TIRMANIYOR! FİLİSTİN, İSRAİL’E ROKETLERLE KARŞILIK VERİYOR!

FLAŞ! İSRAİL – FİLİSTİN GERGİNLİĞİ GİDEREK TIRMANIYOR! FİLİSTİN, İSRAİL’E ROKETLERLE KARŞILIK VERİYOR!

İsrail-Filistin gerginliği dün akşamdan bu yana giderek tırmanıyor. İsrail’in Gazze'yi hedef alan operasyonu sürerken, Filistinliler de attıkları roketlerle karşılık veriyor. Dünyanın gözleri önünde cereyan eden savaşta can kaybı her geçen saat artıyor. Basında, Yahudilerin kutsal kitabı Tevrat’taki bir ifadeden hareketle “Bulut Sütunu” olarak da nitelendirilen operasyonun resmi adının “Savunma Sütunu” olduğu açıklandı.

İsrail'in şu ana kadar Gazze'ye düzenlediği 100'den fazla hava saldırısında ikisi çocuk 15 Filistinli hayatını kaybetti. Buna karşılık Gazze'den de İsrail topraklarına 150'ye yakın roket atıldı.

İsrail Savunma Bakanlığı Sözcüsü, sabah saatlerinde Twitter'dan attığı mesajda, "Günaydın. Gazze'den İsrailli sivillere son 24 saat içinde 132 roket atıldı" ifadesini kullandı. Roketlerden birinin, Gazze Şeridi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Kiryat Malachi kasabasındaki bir apartman dairesine isabet etmesi sonucu, evdeki üç İsrailli sivil öldü, dört sivil de yaralandı.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü, İsrail'in geceden bu yana atılan 13 roketi de Demir Kubbe hava savunma sistemiyle engellediğini açıkladı.

Akşam saatlerinde İsrail donanmasına ait savaş gemilerinin Gazze’nin Akdeniz kıyılarını vurduğu bildirildi. İsrailli yetkililer saldırıların "teröristlere ait hedefleri" vurduğunu belirtti. İsrail ordusunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada "gerekirse" kara operasyonu düzenlenebileceği duyuruldu.

İsrail'in düzenlediği hava saldırılarında ölen çocuklardan biri de BBC Gazze muhabiri Cihad Mişaravi’nin 11 aylık oğlu Ömer. BBC Dış Haberler Şefi Jon Williams, Twitter’da, Ömer Bebek’in yanı sıra Mişaravi’nin yengesinin de hayatını kaybettiğini, erkek kardeşinin ise ağır yaralı olduğunu duyurdu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13