UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ!.. LİBYA'NIN KATLEDİLEN DİKTATÖRÜ MUAMMER KADDAFİ'NİN VAR OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN GİZLİ HAZİNESİ BİRÇOK ŞİRKETİ HAREKETE GEÇİRDİ!.. HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!..

Libya'nın katledilen diktatörü Muammer Kaddafi'nin var olduğu öne sürülen gizli hazinesi ABD ve Avrupalı güvenlik şirketlerinin iştahını kabartıyor. Birçok şirket libya çöllerinde sır hazineyi arıyor.

FLAŞ!.. LİBYA'NIN KATLEDİLEN DİKTATÖRÜ MUAMMER KADDAFİ'NİN VAR OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN GİZLİ HAZİNESİ BİRÇOK ŞİRKETİ HAREKETE GEÇİRDİ!.. HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!..

Keşif uçakları Libya çölünde, altınlarla milyonlarca dolar değerindeki mücevherat ve nakidi bulumaya çalışıyor.

Cezayir'de yayımlanan El Habir gazetesi, devrik Libya lideri Kaddafi’nin hazinesin arandığını iddia etti. Gazetede yer alan habere göre, Amerikalı özel güvenlik şirketleri, Avrupalı istihbarat birimleri ve firmalar, Libya çölünde Kaddafi'nin saklı servetini arıyor.

ÇÖLDE SERVET AVI

Aranan servetin 4 ton altın, 200-500 milyon dolar mücevherat ve nakitten oluştuğu tahmin ediliyor. Bu servetin, başkent Trablus’un muhaliflerin eline düşmesinin ardından, eylül ayı ortalarında Kaddafi'ye yakın isimlerce çöle saklandığı belirtiliyor.

Fransız istihbarat servisi ve Amerikalı özel güvenlik şirketleri, öldürülmeden önce Kaddafi'nin en yakınlarından biri olan Sail Keman’ın peşinde. Kaddafi yönetimine bağlı istihbaratta görevli Keman'ın, hazineyi sakladıktan sonra komşu Nijer'e kaçtığı tahmin ediliyor.

HAZİNE AVCILARI DA SERVETİN PEŞİNDE

Gazete, Kaddafi'nin servetini bulunması için, küresel konumlama sistemine sahip ve yeraltındaki madenleri tarayabilen keşif uçaklarının Libya çölündeki geniş alanları aradığını yazdı.

Libya’nın orta kesimlerinde, çölde gömülü altın bulunmasının ardından başlayan arama çalışmaları özellikle Libya’nın batı kesimlerde, Tunus ve Cezayir sınırı yakınlarında yoğunlaşıyor. Hazine avcılarının da Kaddafi’nin servetinin peşinde olduğu belirtiliyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERceceli