UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MÜZİKSEVERLER TARAFINDAN MERAKLA BEKLENEN TRT MÜZİK KANALI, BU AKŞAM TRT TEPEBAŞI STÜDYOLARI''NDA DÜZENLENEN MUHTEŞEM GALA GECESİYLE YAYIN HAYATINA MERHABA DEDİ!.. GECEDEN AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

TRT Müzik kanalı yayında...

MÜZİKSEVERLER TARAFINDAN MERAKLA BEKLENEN TRT MÜZİK KANALI, BU AKŞAM TRT TEPEBAŞI STÜDYOLARI''NDA DÜZENLENEN MUHTEŞEM GALA GECESİYLE YAYIN HAYATINA MERHABA DEDİ!.. GECEDEN AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

Müzikseverler tarafından merakla beklenen “TRT Müzik” Kanalı, bu akşam TRT Tepebaşı Stüdyoları'nda düzenlenen gala gecesiyle yayın hayatına merhaba dedi.

İş, sanat, siyaset ve medya dünyasından birçok ünlü ismin katıldığı gala gecesinin sunuculuğunu Burak Kut ve Hande Subaşı yaptı.

Geceye katılan isimler arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Yönetimi, Tuğba Özerk, Burcu Güneş, Emel Müftüoğlu ve Mustafa Keser dikkat çekti. Geceye katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin gönderdikleri telgraflarla kanalın açılışını kutladı.

 

Gecenin en büyük sürprizi ise müziğin iki dev ismi Sezen Aksu ve Ajda Pekkan’ın sahne alması ve birlikte şarkı söylemesi oldu. Gecede ayrıca Kubat, Burhan Öçal, Burak Kut, Azerbaycan'dan Azerin ile Bosna-Hersek'ten Hanka Paldum da sahne aldı.

 

Behzat Gerçeker yönetiminde ENBE Orkestrası eşliğinde sahneye çıkan Aksu, öncelikle “Gidemem ve Unutamam” şarkılarını seslendirdi. Güzel şarkıcı şarkıların ardından kanalın açılışıyla ilgili şu konuşmayı yaptı; “Bambaşka bir müzik kanalı olacağını ümit ediyorum. Müziği ve müzisyenleri çok daha ileriye taşıyacak bir kanal olacağını ümit ediyorum. İnanıyorum ki ülkesinin değerlerine müziğine sahip çıkacak bir kanal olacak.”

 

Ardından Aksu, iltifatlar yağdırdığı meslektaşı Ajda Pekkan’ı sahneye davet etti. İki dev isim “Kaybolan Yıllar, Kimler Geldi, Rakkas…” şarkılarını birlikte seslendirerek izleyenlere muhteşem dakikalar yaşattı. Ardından tek başına sahne alan Süperstar hazırladığı özel “potpori”yle müzik severlere nostalji dolu anlar yaşattı.

 

TRT Müzik ekranlarında izleyiciyle buluşacak programlar verilen kısa aralarda düzenlenen vtrlerle izleyiciye tanıtıldı. İşte programlardan bazıları; Müzik Medya, Dünden Bugüne, Yeryüzü Şenlikleri, Hikmet, Kerem Görsev ile Caz, Sazın Sözü, Müzik Magazin, Dünyanın Sesi, Sinema Dünyası, Mustafa Keser ile Haydi Dostlar Vakit Tamam, Sümer Ezgü ile Her Pazar, Ferklı Kültür Aynı Müzik (Belgesel), Bergüzar, TSM Külliyatı, Nostalji Klip, Fasıl, Müzik Haber, İstanbul Sokakları, ENBEğenilen, Emel Sayın Sizlerle, Burak Kut ile Hadi Bakalım, Günaydın Türkiye…

 

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in konuşması: “Yıl son hedefimiz %70. Hemen hemen 1 yıl oldu. Çocuk kanalını açmıştık. Hemen ardından sadece 1 dilde yayın yapan web yayınımızı 30 dile çıkardık ve şuan dünyaca 4. sıradayız. TRT Şeş’i açtık. TRT Avaz kanalıyla 300 milyonluk bir nüfusu karşılıyoruz. 24 saat içinde 6 Türk dilini kullanıyoruz. Boşnakça yayına da başladık. Biz 8 Mayıs’ta TRT Türk kanalını açtık. 7 ay oldu açılalı. Gerçekten çok beğeni toplayan bir kanal. Dünyada 9 uyduyla dünyanın tamamının 3/5’ini kapsıyor. Arkadaşlarımı kaliteli yayınları için kutluyorum. Bir diğer projemiz İzmir’de İzmir televizyonuyla turizm belgesel kanalı açtık.

 

TRT’nin 400 tane müzisyeni, sanatçısı var. Başka kanallarda sanatlarını icra etmeleri yasak olduğu için TRT Müzik kanalında kendi eserlerini en güzel şekilde icra edebilecekler. Yozlaşmış müzik sektörünü kanalımız rayına oturtacak ve en kaliteli müziği sunacak. Bu arada Arapça kanalımız hazır. Sadece üst üste kanalları açmayalım diye zamanı biraz yaydık. Özellikle Euronews’in 9. dil olarak Türkçe’yi benimsemesi ve yüzde 15.70’lik payını satın alarak 4. büyük ortak olmamız dolayısıyla da Ocak ayının ikinci haftası itibariyle de Euronews Türkçe yayına başlayacak. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Gazetelerde Sezen Aksu ve Ajda Pekkan’a 250bin dolar verdiğimiz iddia edildi. Oysa değerli sanatçılarımız bir kuruş bile talep etmediler. TRT Müzik emrinizde. Hayırlı olsun.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13