UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

4 GÜN ATEŞKES

İSRAİL İLE HAMAS ARASINDA ATEŞKES İLAN EDİLDİ! 50 İSRAİLLİ ESİRE KARŞILIK 150 FİLİSTİNLİ SERBEST BIRAKILACAK, 4 GÜN ATEŞKES OLACAK

4 GÜN ATEŞKES

İSRAİL HÜKÜMETİ, HAMAS İLE ESİR DEĞİŞİMİ ANLAŞMASINI VE GEÇİCİ ATEŞKESİ KABUL ETTİĞİNİ DUYURDU. HAMAS'TAN YAPILAN AÇIKLAMADA, "BIRAKACAĞIMIZ 50 İSRAİLLİ ESİRE KARŞILIK 150 FİLİSTİNLİ ESİR SERBEST BIRAKILACAK, 4 GÜN ATEŞKES OLACAK VE İNSANİ YARDIM MALZEMESİ TAŞIYAN YÜZLERCE TIR GAZZE'YE GİRECEK" İFADELERİ YER ALDI.

"HER 10 ESİR İÇİN EK BİR GÜN DAHA VERİLECEK"

Açıklamada, "her 10 esirin serbest bırakılmasının, çatışmalara ek bir gün daha ara verilmesini sağlayacağı" belirtildi. Açıklamada ayrıca, İsrail hükümeti ve ordusunun, "tüm esirlerin geri getirilmesi, Hamas'ın tasfiyesinin tamamlanması ve Gazze Şeridi'nden İsrail'e yeni bir tehdit gelmemesini sağlamak için savaşı sürdüreceği" vurgulandı.

HAMAS ANLAŞMANIN DETAYLARINI AÇIKLADI

Filistin direniş hareketi Hamas, İsrail ile varılan anlaşma kapsamında 4 günlük geçici ateşkes ilan edileceğini ve bu sürede serbest bırakılacak 50 İsrailli esire karşılık İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest kalacağını duyurdu.

50 İSRAİLLİ ESİRE KARŞILIK 150 FİLİSTİNLİ SERBEST BIRAKILACAK

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Katar ve Mısır'ın ara buluculuğundaki uzun müzakere süreci sonunda İsrail ile geçici ateşkes anlaşmasına varıldığı belirtildi. Anlaşmaya göre, "50 İsrailli esire karşılık İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılacağı", bunların her iki taraftan 19 yaş altı kadın ve çocuklardan oluşacağı belirtildi.

YARDIM MALZEMESİ TAŞIYAN YÜZLERCE TIR GAZZE'YE GİRECEK

Anlaşmaya göre, ateşkesin 4 gün süreceği ve insani yardım malzemesi ve yakıt taşıyan yüzlerce tırın Gazze Şeridi'ne gireceği, kuzey ve güneyi fark etmeksizin Gazze Şeridi'nin istisnasız her bölgesine yakıt ve yardım malzemesi taşınacağı ifade edildi.

HAVA TRAFİĞİ GÜNLÜK 6 SAAT DURDURULACAK

Ayrıca ateşkes sürecinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki hava trafiğinin tüm gün, kuzeyinde ise 10.00 ile 16.00 saatleri arasında günlük 6 saat durdurulacağı ifade edilen açıklamada, İsrail güçlerinin tüm Gazze Şeridi'nde kimseyi alıkoymama ve kimseye saldırmama esasına bağlı kalacağı kaydedildi.

HAMAS'IN ELİNDE 239 İSRAİLLİ ESİR BULUNUYORAçıklamada, kuzeyden güneye Salahaddin Yolu boyunca insanların hareket özgürlüğünün güvenceye alınacağı vurgulandı. İsrail'e göre, Gazze Şeridi'nde Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Son Güncelleme: 22.11.2023 13:20:49
ETİKETLERisrail hamas