UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CHP 38. OLAĞAN KURULTAYI TOPLANDI

CHP 38. OLAĞAN KURULTAYI , "İKİNCİ YÜZYILDA DEMOKRASİ VE BİRLİK" SLOGANIYLA ANKARA SPOR SALONU'NDA TOPLANDI. İLHAN CİHANER ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

CHP 38. OLAĞAN KURULTAYI TOPLANDI

Eski milletvekili İlhan Cihaner adaylıktan çekildiğini duyurdu. Salonun bir bölümüne Özgür Özel'i destekleyenler tarafından "CHP değişirse Türkiye değişir", "Sokağın sesine kulak ver" yazılı pankartlar asıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tarafından salonun büyük bir bölümüne “Kılıçdaroğlu halktır, halk yenilmez ", "Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız", "Emekçiler, kadınlar ve gençler Bay Kemal'de birleştik" yazılı pankartlar asıldı.

CHP tüzüğüne göre genel başkan adaylığı için kurultay delegelerinin yüzde 5'inin imzası gerekiyor. Toplam 1367 delegenin seçildiği kurultayda genel başkanlığa aday olmak için 69 imzaya, genel başkan seçilmek için ise en az 684 delegenin oyuna ihtiyaç var. Kurultay öncesinde genel başkanlık için Grup Başkanı Özgür Özel, eski parti meclisi üyesi Örsan Kunter Öymen, eski milletvekili İlhan Cihaner, eski milletvekili adayı Ünal Karahasan aday olduğunu açıklamıştı. Kılıçdaroğlu ise aday gösterilirse, aday olacağını söylemiş, bazı delegeler ve milletvekilleri ise mevcut başkan Kemal Kılıçdaroğlu için imza toplamaya başlamıştı. Ama asıl yarışın Kılıçdaroğlu ve Özel arasında olması bekleniyor.

CHP'de genel başkan adaylığını açıklayan dört isimden İlhan Cihaner, adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Son Güncelleme: 4.11.2023 11:11:44
ETİKETLERchp kurultay