UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

POLAT AİLESİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ!

ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINCA, ENGİN POLAT VE DİLAN POLAT'IN DA ARALARINDA OLDUĞU ŞÜPHELİLERLE İLGİLİ "SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ, VERGİ USUL KANUNU İLE FUTBOL VE DİĞER SPOR MÜSABAKALARINDA BAHİS VE ŞANS OYUNLARI DÜZENLENMESİ KANUNLARINA MUHALEFET" SUÇLARINDAN BAŞLATILAN SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR.

POLAT AİLESİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ!

İSTANBUL MALİ SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDE 6 SAATİ AŞKIN SÜRE SORGULANAN ENGİN POLAT VE EŞİ DİLAN POLAT ÇİFTİNİN SORGUSU DÜN GECE SAAT 23.45’DE TAMAMLANDI. POLAT ÇİFTİ İLE BİRLİKTE GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLER EMNİYETTEKİ SORGULARININ TAMAMLANMASININ ARDINDAN TOPLU HALDE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ.

Polat’a ait şirketin Ankara şubesini işleten Mustafa Özalp'ın Polat'a ait 1 milyon 800 bin lirayı nişanlısı Kübra Doğan'ın hesabına aktararak el konulmasını engellemeye çalıştığı belirlendi.

POLAT ÇİFTİ İFADE VERDİ

Ankara’daki 4 kişiyle de birlikte hakkında soruşturma yürütülenlerin sayısı 34’e yükselirken gözaltı sayısı ise 24 oldu.

Dilan ve Engin Polat çiftinin ifade işlemlerine dün saat 17.20 sıralarında başlanmıştı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifadelerin alınan ve 6 saati aşkın süredir sorgulanan Engin ve Dilan Polat çiftinin sorgusu 23.45’te tamamlandı.

Emniyette 40 sayfa soru sorulan Polat çiftiyle birlikte gözaltına alınan toplam 18 şüpheli bu sabah adliyeye sevk edildi. Diğer 6 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

ESKİ EVLERİ GÖRÜNTÜLENDİ

Dilan Polat ve Engin Polat'ın yeni evlendiği dönemde yaşadığı Ataşehir Yeni Sahra Mahallesi'nde bulunan 3 katlı binanın ikinci katı ve yaklaşık 5 yıl önce Engin Polat'ın annesi Şükran Polat ve babası Sezgin Polat'ın yaşadığı gecekondu görüntülendi.

"DİLAN POLAT'I GELİN GELDİKTEN SONRA BURADA GÖRÜYORDUK"

Mahalle sakini Mercan Demirtürk, "Biz Sezgin ağabeyin elinde büyüdük. Bize ağabeylik yapıyordu." dedi.

Dilan Polat'ı evlendikten sonra elinde kamerasıyla fotoğraf çekmeye giderken gördüklerini aktaran Demirtürk, "Maddi durumları kendilerine yetecek şekildeydi. Kapının önünde sohbet ediyorduk. Kendilerine ait araçları vardı. Sezgin ağabey ticari taksi işiyle uğraşıyordu. Kiralık taksileri vardı. Nakliye işiyle uğraşıyordu. Öyle çok kötü durumda değillerdi. Yaklaşık 4-5 sene önce Sezgin ağabeyler taşındı buradan. Engin ondan da 1-2 sene önce taşındı. Engin Bey dış cephe kaplaması yapıyordu. Askerden geldikten sonra dış cepheyle inşaat işiyle uğraşıyordu." dedi.

Son Güncelleme: 4.11.2023 09:36:36