UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN: “DERHAL BU CİNNET HALİNDEN ÇIKIN…”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İSRAİL'İN GECE BOYUNCA GAZZE'Yİ BOMBALAMASINA TEPKİSİZ KALMADI. İSRAİL'İN YİNE MASUM SİVİLLERİ HEDEF ALDIĞINI BELİRTEN ERDOĞAN, "İSRAİL DERHÂL BU CİNNET HALİNDEN ÇIKMALI VE SALDIRILARINI DURDURMALIDIR." İFADELERİNİ KULLANDI. HAMAS'IN 7 EKİM SABAHI BAŞLATTIĞI AKSA TUFANI OPERASYONUNA KARŞILIK VEREN İSRAİL, GAZZE'YE 21 GÜNDÜR BOMBA YAĞDIRMAYA DEVAM EDİYOR. SALDIRILARIN ŞİDDETİNİ ARTIRAN İSRAİL, GECE BOYU GAZZE'Yİ BOMBARDIMANA TUTTU

ERDOĞAN: “DERHAL BU CİNNET HALİNDEN ÇIKIN…”


 İsrail ordusunun saldırıları sonrası Gazze'deki tüm telefon ve internet hizmetleri kesildi, şu an bölgeden bilgi akışı durmuş durumda. Gazze'deki 2 milyon kişiden haber alınamazken, İsrail'e yönelik en sert tepki yine Türkiye'den geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail'e cinnet halinden çıkın, saldırıları durdurun" çağrısı yaptı.

"İSRAİL YİNE MASUM SİVİLLERİ HEDEF ALDI"

Sosyal medyadan açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'ye yönelik sürekli artan ve dün gece yoğunlaşan İsrail bombardımanları yine kadınları, çocukları, masum sivilleri hedef almış, yaşanan insani krizi derinleştirmiştir." ifadelerini kullandı.

"İSRAİL SALDIRILARINI DURDURMALIDIR"

Erdoğan paylaşımına şöyle devam etti: "İsrail derhâl bu cinnet halinden çıkmalı ve saldırılarını durdurmalıdır. Tüm kardeşlerimi bugün, bu çağrılarımızı daha güçlü yapacağımız, İsrail zulmü karşısında Filistin halkının yanında olduğumuzu haykıracağımız Büyük Filistin Mitingi'ne, İstanbul Atatürk Havalimanı'na davet ediyorum."

GAZZE'DE 7 BİNDEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze kentinde dün düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin bilgi verdi. Kudra, İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana Gazze'de öldürülenlerin sayısının 3 bin 38'i çocuk, 1726'sı kadın ve 414'ü yaşlı olmak üzere 7 bin 326'ya çıktığını, 18 bin 967 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Son Güncelleme: 28.10.2023 11:06:40
ETİKETLERerdoğan