UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YUNANİSTAN'DA SEÇİMLERDE 4 TÜRK ADAY PARLAMENTOYA GİRDİ

Yunanistan'da düzenlenen genel seçimlerde Batı Trakya'dan 4 Türk aday parlamentoya girdi. Yeni Demokrasi Partisi seçim yarışını önde götürürken, Rodop ilinde Radikal Sol İttifaktan (SYRIZA) Özgür Ferhat, PASOK Partisinden İlhan Ahmet seçildi. İskeçe ilinde ise SYRİZA'dan Hüseyin Zeybek ve PASOK'tan Burhan Baran parlamentoya girdi.

YUNANİSTAN'DA SEÇİMLERDE 4 TÜRK ADAY PARLAMENTOYA GİRDİ

Yunanistan'da düzenlenen genel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Batı Trakya'dan 4 Türk aday parlamentoya girdi.Yunanistan'da gerçekleşen seçimlerde ilk sonuçlara göre, son dört yıldır tek başına iktidarda olan Kiryakos Miçotakis liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi seçim yarışını önde götürürken, oyların yüzde 97'si sayıldı.

BATI TRAKYA'DAN 4 ADAY PARLEMONTOYA GİRDİ

Rodop ilinde Radikal Sol İttifaktan (SYRIZA) Özgür Ferhat, PASOK Partisinden de geçen yıl Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan ihraç edilen İlhan Ahmet seçildi. İskeçe ilinde ise SYRİZA'dan Hüseyin Zeybek ve PASOK'tan Burhan Baran parlamentoya girmeyi başardı.SYRIZA, Rodop'ta yüzde 33,8 ile birinci parti olurken, İskeçe ilinde ise Yeni Demokrasi Partisi yüzde 30,49 ile ilk sıraya yerleşti.

Son Güncelleme: 26.06.2023 01:55:01
ETİKETLERYUNANİSTAN