UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ALMANYA, TÜRKİYE’DE VİZE REDDİ İTİRAZ SÜRECİNİ 6 AYLIĞINA ASKIYA

Almanya, vize başvurularındaki gecikme süresini azaltmak, bekleme süresini kısaltmak için pilot bir uygulama başlattı.

ALMANYA, TÜRKİYE’DE VİZE REDDİ İTİRAZ SÜRECİNİ 6 AYLIĞINA ASKIYA

Buna göre, Türkiye, Çin ve Fas'ta vize başvurusu reddedilenlerin itiraz süresi 6 aylığına askıya alındı. Normal şartlarda vize başvuruları reddedilenler, bir ay içinde ilgili diplomatik misyonlara itiraz dilekçesiyle başvuru yapabiliyordu.Türkiye'den Avrupa Birliği ülkelerine vize başvurusu yapanların randevu alma konusunda yaşadığı zorluklar ile ret oranlarının artması bir süredir gündemde. Son olarak Almanya, vize başvurularındaki gecikme süresini azaltmak ve bekleme süresini kısaltmak için pilot bir uygulama başlattı.

3 ÜLKEDE ASKIYA ALINDI

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından 7 Haziran tarihli açıklamaya göre, aralarında Türkiye'nin de olduğu üç ülkede vize retlerine itirazların değerlendirilmesinin askıya alındı. Bu kararla birlikte Türkiye, Çin ve Fas'taki ilgili süreçler askıya alınmış oldu. Bu uygulamanın deneme amaçlı olduğu ve 6 ay süreceği belirtildi.

"VİZE BÖLÜMLERİ CİDDİ BAŞVURU YÜKÜ ALTINA GİRDİ"

Açıklamada 'salgın sonrası seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla vize bölümlerinin çok ciddi bir başvuru yükü altına girdiği' ve bunun bazı yerlerde vize randevuları için daha uzun süreler beklenmesine neden olduğu belirtildi.

Son Güncelleme: 14.06.2023 11:42:21
ETİKETLERALMANYA VİZE