UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

OĞAN: “İKİNCİ TURDA BEDAVAYA DESTEK VERMEYİZ!”

Sinan Oğan, ittifak olmak için şartını söyledi: İkinci turda bedavaya destek vermeyiz, bakanlık ve cumhurbaşkanı yardımcılığı isteyeceğiz

OĞAN: “İKİNCİ TURDA BEDAVAYA DESTEK VERMEYİZ!”

Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan'dan şaşırtan ittifak sözleri, seçimin ikinci tura kalması durumunda ikinci tura kalan adaylarla pazarlık masasına oturacaklarını söyledi. Bakanlık ve cumhurbaşkanı yardımcılığı isteyeceklerini ifade eden Oğan, "Olursa katılırız olmazsa, yolumuza bakacağız" dedi.14 Mayıs seçimine saatler kala ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, konuk olduğu yayında önemli açıklamalarda bulundu.

"TALEPLERİMİZ OLACAK"

Oğan'a, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı mı yoksa Kemal Kılıçdaroğlu'nu mu destekleyecekleri sorusu yöneltildi. Oğan ise bu soruyu, şu ifadelerle yanıtladı: "Seçim ikinci tura kalırsa masaya bedavaya oturmayız. Bakanlık, cumhurbaşkanı yardımcılığı gibi taleplerimiz olacak. Olursa katılırız olmazsa, anlaşamazsak yolumuza bakacağız..."

ADAYLIKTAN ÇEKİLME İDDİALARINA YANIT

Başka bir yayında ise Oğan, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesinin ardından kendisi hakkında da bu tarz iddiaların ortaya atılmasına tepki gösterdi. Oğan, "İnsanlar öyle atıyorlar. Yani atalım tutarsa diye. Çekilme filan yok. Bırakın çekilmeyi bu ikinci tur için iddiamızı sürdürüyoruz. Sinan Oğan niye çekilsin ki? Sinan Oğan Türk siyasetinde etkili bir siyasetçidir." dedi.

"İNCE'NİN OY TABANI BİZE GELECEK"

Muharrem İnce'ye itibar suikastı yapıldığını öne süren Oğan, "Bu tür metotları kınıyor ve reddediyorum. Sayın İnce'nin seçmen tabanının bizim profilimize milliyetçi Atatürkçü bir aday profiline oy verebileceğini dolayısıyla istisnaları dışarda tutmak kaydıyla Sayın İnce'nin oy tabanının ana gövdesinin bize geleceğini söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 13.05.2023 10:36:40
ETİKETLERsinan oğan