UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KAZANANI (+) 1 TAYİN EDECEK!

ÖZ 6'LI MASA MI? YENİ 6'LI MASA MI? İKİSİNİN DE (+) 1'İ VAR! MİLLET'İN HDP'Sİ, CUMHUR'UN MUHARREM İNCE'Sİ!

KAZANANI (+) 1 TAYİN EDECEK!

ANCAK (+) 1 'LER ARASINDA CİDDİ BİR FARK VAR!

Millet İttifakı'nın(Yani Öz 6'lı Masa) HDP'si(Seçime onlar da aslında Yeşil Sol Parti (EHP, EMEP, HDP, SMF ve TİP) ve Memleket Partisi "Ki Türkiye İşçi Partisi de son dönemde ciddi atak yaptı') ciddi bir oy potansiyeline sahip, yüzde 10 üstü diye tahmin ediliyor.

Diğer taraftaki "Yeni 6'lı Masa"nın (+) 1'i ise olan Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nin ise barajı geçmesi çok zor göründüğü için, (+) değil hatta parti olarak, aldığı oylar şu anda 4 partiyi içine alıp seçime giren öncelikle CHP'ye gideceği için (-1)'e dönüyor!

Peki bundan ne mi anladık? O zaman Cumhur'a bir faydası yok, hatta zararı mı var?

Evet ama "şahıs" olarak Erdoğan'a faydası var! Aynı zamanda da yine "şahıs" olarak Muharrem İnce'ye faydası var! Yani Erdoğan, Muharrem İnce'nin Kemal Kılıçdaroğlu'ndan oy çalacağını ve bu durumun Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine yarayacağını düşünüyor! İnce'nin baraj altında kalan partisi kaybolabilir ama Erdoğan seçilirse kendisi de bir fizik öğretmeni(!) olarak Milli Eğitim Bakanı olabilir!

Olay biraz kişisel hesaplara dönmüş durumda!

Ancak Millet İttifakı, 400 milletvekili çıkarmayı hedeflemiş durumda... Bu durum Millet'e yarayacak! 400 değil de 360 çıkardı diyelim! İşte o zaman, Erdoğan seçilse bile erken seçim (yeni-moda tabiriyle seçim yenilenmesi!) kararı alabiliyor. Hatta 360'la Anayasa değişikliği için(Cumhurbaşkanı'nın tek yetkili olmasını değiştirebilecek) referanduma bile gidebiliyor. Hedefledikleri 400'ü bulurlarsa referanduma gitmeden de sistemi değiştirebiliyorlar.

Yani üstte yazdığımız hesaptaki hata şu; Erdoğan kendisi seçimi kazansa bile Meclis'i kaybederse kilitlenebilir ve görevini yapamayacak hale gelebilir! Herkes Cumhurbaşkanlığı'na kilitlendi ama işin gerçeği Meclis! Hayaller Paris, gerçekler Eminönü gibi bir şey var ortada!

“Hayaller Külliye, Gerçekler TBMM” gibi bir durum var ortada!..

YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYIN!


Son Güncelleme: 8.04.2023 11:35:20
ETİKETLERseçim