UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KILIÇDAROĞLU’NDAN HDP AÇIKLAMASI!

Kılıçdaroğlu'na canlı yayında açıkça soruldu: HDP'ye bakanlık verecek misiniz?

KILIÇDAROĞLU’NDAN HDP AÇIKLAMASI!

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'na canlı yayında "HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" diye soruldu. Görüşmede böyle bir pazarlık yapılmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "HDP'ye bakanlık verilmesi gibi bir şey yok. Birileri kalkıp kendisine göre bir şey söylüyor. Biz ittifak olarak görüşüyoruz. Terörden hepimiz şikayetçiyiz. Biz bölgede de terörün olmamasını istiyoruz. Türkiye, İran, Irak, Suriye bir araya geleceğiz. Komşumuzda da terör olmayacak; çünkü bize sıçrayabilir." dedi.Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. "HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, iddiaları yalanladı.

"HDP'YE BAKANLIK GİBİ BİR ŞEY YOK"

Kılıçdaroğlu, "HDP'ye bakanlık verilmesi gibi bir şey yok. Bu konuları zaten konuşmadık. Birileri kalkıp kendisine göre bir şey söylüyor. Biz ittifak bir aradayız görüşüyoruz. Terörden hepimiz şikayetçiyiz. Mutabakat metnine zaten bunu yazdık. 'Millet İttifakı teröre destek veriyor' algısını yaratabilir miyim, yok efendim öyle şey. Biz bölgede de terörün olmamasını istiyoruz." dedi.

"KOMŞUMUZDA DA TÖRER OLMAYACAK"

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: " Türkiye, İran, Irak, Suriye bir araya geleceğiz. Terörden arındıracağız. Komşumuzda da terör olmayacak; çünkü bize sıçrayabilir. Ortadoğu halkları da terörden şikayet ediyor. O bölgeden terörü temizlemek zorundayız. Türkiye bu bölgenin dominant ülkesi. Bütün Akdeniz'de en güçlü ülke haline getireceğiz. Samandağ'dan Mersin'e bütün Akdeniz'in en güçlü merkezi haline getireceğiz, üretim üssüne döndüreceğiz."

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Son Güncelleme: 5.04.2023 23:53:18