UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KILIÇDAROĞLU’NDAN KONUŞULACAK SEÇİM VAADİ!

Kılıçdaroğlu'ndan çok konuşulacak seçim vaadi: Kazanırsak Cumhurbaşkanına hakaret suçunu kaldıracağız

KILIÇDAROĞLU’NDAN KONUŞULACAK SEÇİM VAADİ!

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ifade özgürlüğünü yeniden tesis edeceklerini ifade ederek, seçilmesi halinde Türk Ceza Kanunu'nda Cumhurbaşkanına hakaret suçunu düzenleyen 299'uncu maddeyi yürürlükten kaldıracaklarını belirtti.Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlenirken Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken bir çıkış geldi.

"ÜLKEMİZ HAK ETMEDİĞİ BU UCUBE MADDEDEN KURTULACAK"

Millet İttifakı iktidarında ifade özgürlüğünü yeniden tesis edeceklerini ve tweet atan hiçbir gencin sabahın köründe gözaltına alınmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Ülkemiz hak etmediği bu ucube maddeden kurtulacak" diye konuştu.

"14 MAYIS'TAN SONRA KANUN TEKLİFİ VERECEĞİZ"

14 Mayıs'tan sonra "Cumhurbaşkanına hakaret" maddesinin TCK'dan kaldırılması için kanun teklifi vereceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada "Türkiye, 15 Mayıs sabahına özgür uyanacak, başta gençler olmak üzere bütün yurttaşlarımızın kendilerini rahatça ifade edebileceği bir ülke yaratacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

299. MADDE NEDİR?

Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesi, Cumhurbaşkanına hakaret eden kişinin, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını öngörüyor. Suçun alenen işlenmesi halinde ceza altıda bir oranında artırılıyor. Bu da ceza miktarının 4 yıl 8 aya kadar çıkmasına neden oluyor. Ancak bu kanunun uygulanması için Adalet Bakanı'nın izni gerekiyor.

Son Güncelleme: 3.04.2023 18:35:55
ETİKETLERkılıçdaroğlu