UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

‘AMERİKAN SİLAHLARI İRAN’A GÖNDERİLİYOR’ İDDİASI!

ABD yönetimine yakın kaynaklar, Rusya’nın sahada ele geçirdiği Amerikan silahlarını İran’a gönderdiğini belirtti. İran’ın bu silahlara ‘geri mühendislik’ uygulamaya çalıştığı tahmin ediliyor.

‘AMERİKAN SİLAHLARI İRAN’A GÖNDERİLİYOR’ İDDİASI!

ABD merkezli CNN, Ukrayna savaşıyla ilgili dikkat çekici bir habere imza attı. İsmi açıklanmayan kaynaklara dayandırılan habere göre, Rusya, Ukrayna’da ele geçirdiği Amerikan silahlarını İran’a gönderiyor.

ABD yönetimi ve NATO’nun, Ukrayna’ya destek amacıyla bu ülkeye silah yardımları yaptığı hatırlatılan haberde, bu silahların bazılarının sahada Rus ordusunca ele geçirildiği ifade ediliyor. Washington yönetiminin, bu silahların bir kısmının Rusya tarafından İran’a gönderildiği kanısında olduğu belirtildi.

CNN’e konuşan kaynaklar, özellikle “Javelin” ve “Stinger” gibi son derece gelişmiş silahların İran tarafından incelendiği ve “geri mühendislik”le kopyalanmaya çalışıldığını söylüyor. İran’ın Javelin anti-tank ve Stinger hava savunma silahlarını kopyalayıp kopyalayamadığı ise bilinmiyor. Bununla birlikte Tahran yönetiminin daha önce benzer şekilde Amerikan silahlarını kopyaladığı ve bu konuda yetkin olduğu biliniyor.

RAPOR EDİLİYOR

Bununla birlikte Rusya’nın, kendisine savaşta silah yollayan İran’ın bu desteğini kaybetmemek için ele geçirdiği silahları bu ülkeye göndermeyi sürdüreceği tahmin ediliyor. Yetkililer, sorunun yaygın olmadığını belirtirken, kaybedilen silahların Ukrayna ordusunca rapor edildiği biliniyor.

KREMLİN TELEFONA ÇIKMIYOR!

Wagner paralı asker grubu lideri Yevgeni Prigojin’in mühimmat eksikliği konusunda yaptığı sert açıklamalar sonrası, Kremlin’le olan doğrudan görüşme kanalının kapatıldığı ifade ediliyor. Konuyla ilgili konuşan Prigojin, ‘Kremlin’e olan bütün hatlarının kapatıldığını ve karar mercilerine ulaşımının engellendiğini’ belirtti.

HİPERSONİK FÜZE KULLANDILAR

Rusya’nın, Ukrayna’ya düzenlediği bir dizi füze saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükselirken, saldırıda Rusya’nın güçlü ve nadir hipersonik füzeleri de kullandığı bildirildi. Ukrayna ordusu, 34 seyir füzesi ve 4 İran yapımı insansız hava aracının düşürüldüğünü iddia etti. Ancak yetkililer, Kinzhal balistik füzeleri, Kh-22 gemisavar füzeleri ve S-300 uçaksavar füzelerini imha edemediklerini de aktardı. Öte yandan Litvanya askeri istihbarat servisi, Rusya’nın, başka bir ülkenin desteği olmadan Ukrayna savaşı iki yıl daha devam ettirecek kadar silaha sahip olduğunu bildirdi.

‘TÜRKİYE YOLU KAPANDI’ İDDİASI

Rus medyası, Türk gümrük görevlilerinin, yaptırımlı ürünlerin Türkiye üzerinden Rusya’ya taşınmasını “aniden” engellemeye başladığını öne sürdü. Rusya’nın “paralel ithalat” sistemi sayesinde başka ülkelere gönderilen yaptırımlı ürünler, markaların onayı olmadan Rusya’ya tekrar ithal edilebiliyordu. Kommersant radyosu, Türkiye’nin yaptırımlı ürünleri Rusya’ya göndermeyi aniden durdurduğunu ifade etti. ABD, bu konuda bazı yetkilileri Türkiye’ye yollamıştı.

Son Güncelleme: 11.03.2023 10:20:44
ETİKETLERABD SİLAHLARI