UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MASTERCHEF BİRİNCİSİ UĞUR KARDAŞ TUTUKLANDI

MasterChef'in ilk sezon birincisi olan Uğur Kardaş deprem bölgesinde paylaştığı bir video sonrası gözaltına alınmıştı. Uğur Kardaş tutuklandı.

MASTERCHEF BİRİNCİSİ UĞUR KARDAŞ TUTUKLANDI

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası pek çok kişi depremzedelere yardım etmek için afet bölgesine gitti. Onlardan biri de MasterChef'in ilk sezon şampiyonu Uğur Kardaş'tı. Kardaş, "Afganlı biri enkazdan ceset çıkartıp, bileziğini almak için kolunu kesiyor" diye yayın yaptı. İddia sonrası gözaltına alınan MasterChef yarışmacısı tutuklandı.

İDDİALARI ŞOKE ETMİŞTİ

Masterchef yarışmasının 2018'deki şampiyonu Uğur Kardaş, Adıyaman'da kurtarma çalışmalarına katıldığı sırada sosyal medya hesabından yayın yaparak "Enkazdan ceset çıkarıp kenara koyuyorlar. Afganlı biri gelip bileziğini çalmak için kolunu kesiyor" iddiasında bulundu. Kardaş, paylaştığı videoda şunları anlattı:

"Yanlış anlamayın ama Allah benim bin belamı versin. Ellerime bakın, İnşaatın altından ceset çıkıyor. Bu cesedi arkaya ayırıyorlar. Gelsin nakil aracı alsınlar diye. Afganlı biri gelip kolunu kesip altınlarını alıyor. Polise diyecek bir şeyim yok. Adamı öldürürler burada zaten. Gelip burada insanlar böyle niye yaşıyor ya. Sinirim bozuldu ya. Çıkan kadının kolunu kesmek Allah bin belanı versin. Artık burada dayanamıyorum ben psikolojim falan kalmadı."

'ŞEHİRDE BU TARZ İDDİALAR KONUŞULUYORDU'

Polis ekiplerinin araştırması sonucunda iddiasının asılsız olduğu tespit edilen Kardaş, Adıyaman Havalimanı'nda gözaltına alındı. Kardaş verdiği ifadede, "Afgan uyruklu bir kişinin cesetlerin kolunu keserek altın aldığına ilişkin bir olaya şahit olmadım. Ancak şehirde bu tarz iddialar konuşuluyordu." diyerek kendisini savundu.

Emniyetten Kardaş ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Sosyal medyada depremde yapılan çalışmalar hakkında provakatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen Mustafa Uğur Kardaş isimli şüpheli Adıyaman Havalimanında yakalanmış, yapılan mülakatta özetle;

Kendisinin enkaz çalışması yaptığı esnada çevrede vatandaşlardan 'Enkaz altından çıkarılan cesetlerin yol kenarına konulduğunu, bir kaç kişinin kollarını kesip üzerinde bulunan altınların alındığını, hırsızların Afganistan uyruklu olduğunu duyduğunu, bu iddiasını kanıtlayacak herhangi bir somut delilinin olmadığı' şeklinde beyanlarda bulunmuştur." 

Son Güncelleme: 12.02.2023 16:27:39