UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BELEDİYEÇALIŞANI DEPREM YARDIMINI ÇALDIĞI İDDİASIYLA TUTUKLANDI!

Keşan'da deprem yardımını çaldıkları iddiasıyla 4 belediye çalışanından biri tutuklandı

BELEDİYEÇALIŞANI DEPREM YARDIMINI ÇALDIĞI İDDİASIYLA TUTUKLANDI!

Edirne'nin Keşan ilçesinde deprem yardımını çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 belediye çalışanından biri tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.İş akitleri sonlandırılan belediye çalışanları N.D. (50), N.H.Y. (54), L.E. (54) ve Ü.Ç. (67), polislerce "hırsızlık" suçundan yakalanıp emniyet müdürlüğüne götürüldü. Zanlılar, işlemlerinin ardından Keşan Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden N.H.Y. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla salıverildi.

"BU ZİHNİYET BİZDEN DEĞİL"

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, belediye binası önünde yaptığı açıklamada, Keşanlıların depremzedeler için kısa sürede yardım malzemesi topladığını söyledi. Tüm Türkiye'nin güzel birlik ve beraberlik örneği sergilediğini belirten Helvacıoğlu, "Bir yandan da öyle hadiseler meydana geliyor ki bunu anlatmakta ve izah etmekte zorlanıyoruz. 4 personelin karıştığı, toplanan yardım malzemeleri ile ilgili münferit bir olay yaşanmıştı. Bu zihniyet bizden değildir. Biz tüm personelimiz ile özellikle toplumsal olaylarda Türkiye'ye örnek olacak birçok çalışmayı defalarca yapmış bir kurumuz. Sosyal medyadaki siyasi suçlamaları kabul etmiyoruz." dedi.

500 BİN LİRALIK YARDIM

Helvacıoğlu, belediyenin tüm birimlerinde çalışan personel ve belediye meclis üyelerinin katkısıyla 500 bin liralık yardımda bulunacaklarını kaydetti.

Son Güncelleme: 10.02.2023 21:56:09
ETİKETLERBELEDİYE DEPREM