UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞÖRTÜSÜ İÇİN YAPILAN ANAYASA ÇALIŞMASINDA BÜYÜK BİR YANLIŞ VAR

DAHA ÖNCE DE YAZDIK AMA HALA AYNI YERDE DURUYOR!

BAŞÖRTÜSÜ İÇİN YAPILAN ANAYASA ÇALIŞMASINDA BÜYÜK BİR YANLIŞ VAR

Anayasa teklifiyle ilgili Ak Parti Grup başkanvekili Özlem Zengin’in açıklaması aynen şöyleydi: “Teklifimiz sadece başörtülü kadınları değil başı açık kadınların da temel haklarını koruyor. Biz başörtülü kadınların da özgürlüğünü savunuyoruz, başı açık kadınların da. Hepsinin özgürlüğü için bu teklifi veriyoruz. Kıyafetine sadece kendisinin karar vereceğine dair ‘din hürriyeti’ başlığı altında anayasa değişiklik teklifimizi sunuyoruz”

Bu Anayasa teklifinin neler getireceğini düşündünüz mü hiç? Başörtüsü’nden çıkmış konu! Başı açık olanlarla da ilgili! Taslak metinde kadınların seçim hakkına saygı duyulması gerektiği yazıyor! Bu öyle ucu açık bir laf ki!

Şimdi buyurun buradan yakın! Geçen gün ilk kez UçanKuş ‘un yakalayıp yayınladığı Eda Taşpınar’ın cami’de verdiği açık saçık poz! Ne oldu, savcılık ifadeye bile çağırdı. Çünkü dini değerlere bir saygısızlık vardı. Bu kanun Anayasa’ya girerse ne olacak? “Benim dini inancım böyle, yarı çıplak ibadet yapmak” derse, hiçbir şey diyemezsiniz.

İşte Zeynep Bastık’ın beyaz bir donla verdiği poz’u düşünün! Sadece poz’da kalmayacak, “Benim inancım böyle, beyaz don’la da gezerim” deyip, istediği restauranta, hatta isterse cami’ye bile gitmeye kalkarsa! Hadi bakalım, birisi tek kelime etsin! Anayasa’da oldu mu, diğer kanunların hiçbir anlamı kalmaz. Ayrıca kadın polis de, asker de üniforma giymek istemeyebilir! Hiçbir şey diyemezsiniz!

Hükümete anlatamadık. Bari muhalefet bu duruma tepki göstersin! Tamam, hiçbir teklifiniz meclisten geçirmiyorlar. Ama Meclis’te lütfen çıkıp bunu anlatın! Biz burada belki ŞEYTANIN AVUKATLIĞINI YAPIYORUZ AMA KANUN YAPILIRKEN, TEK TARAFLI DÜŞÜNMEMEK GEREK! Bu tehlikeli konu bizce hiçbir şekilde Anayasa’ya girmemeli! Çünkü bu ülke insanlarının giyim kuşak kültürü belli, cami’ydi, lokantaydı, düğündü ne giyip, kuşanacağı belli!

Eskiden olsa direkt Cumhurbaşkanı’na hitapla yazardık bu konuyu ama artık Külliye’de öyle bir sarmal var ki, neyse bu tarafı bizde kalsın!

Bu arada referandum olursa, tabii ki “Evet” çıkar çünkü bütün marjinaller ve LGBT’ler de “evet” diyecektir!

YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYIN!


Son Güncelleme: 8.01.2023 01:03:31