UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AK PARTİ’NİN ADAYI NET Mİ?

BİR DE BU AÇIDAN BAKIN! NEDEN HEP 6’LI MASANIN ADAYINI KONUŞUYORUZ DA ONLARCA HUKUKÇUNUN, “ANAYASA’YA AYKIRI” DEDİĞİ 3’LÜ MASANIN ADAYI OLAN ERDOĞAN’IN ADAYLIĞINI NİYE KONUŞMUYORUZ?

AK PARTİ’NİN ADAYI NET Mİ?

Şu anki muhalefet partileri ikinci şık’kı gündeme getirmekten kaçındığı için mi?

Çünkü ısrarla “Biz Erdoğan’ı seçimle göndermek istiyoruz” diyorlar!

Eee, sizin ego’nuz tatmin olacak diye Anayasa mı delinecek?

Bakınız YSK, konu Erdoğan’ın adaylığına geldi mi, görüş bildirmekten kaçınıyor!

Anayasa’ya bakıyoruz, erken bir seçim olmazsa Erdoğan’ın hukuken aday olması imkanız… Aslında erken de olsa tartışmalı durumlar var. Kanun, ikinci döneminde meclis karar alır ve seçim normal tarihinden önce yapılırsa aday olabilir dese de aslında Anayasa yine buna da izin vermiyor.

Sonuç olarak, gündemde bir numarada 6’lı masanın adayı var. Aslında Ak Parti’nin adayı bir numaralı konu olmalı. Bu konu hem YSK’lık, hem de ANAYASA MAHKEME’lik!

6’lı masanın adayı olarak gördüğümüz Kılıçdaroğlu için hukuki bir sakınca görülmüyor.

Ama Erdoğan için Anayasa büyük problem, çünkü çok net yazılmış!

Bir de diploma konusu var. Ama bu bizce çok önemli değil, çünkü resmen aday olursa YSK bunu çıkarıp gösterecektir. Biz olmadığını çok sanmıyoruz, ama artık bu seçim öncesi çıkarılıp gösterilmesi şart, çok dedikodusu yapıldı çünkü… Bunu da bitirmek lazım.

Sonuç, birileri hep bizi 6’lı masanın adayına yönlendiriyor ama orada çok alternatif var zaten… Ak Parti, daha doğrusu 3’lü masa, hukuken Erdoğan aday olamazsa kimi aday gösterecek, işte esas mesele bu!

Not: Erdoğan’ın avantajları diye yazdığımızda bize hemen yandaş demeye başladınız. Şimdi de candaş mı yazacaksınız? Bırakın artık lütfen bunları… Biz mantık, hukuk, doğrular üzerine yazı yazan, kimin lehine olur, kimin aleyhine olur planı yapmayan bir mecrayız)

YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYIN


 

Son Güncelleme: 23.12.2022 23:41:24
ETİKETLERAK PARTİ ADAYI