UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞÖRTÜSÜ OLAYINDA ERDOĞAN’A PAS ATAN KILIÇDAROĞLU…

OLAY YAZI; BU ÖZEL HABERİ BAŞTAN SONA KADAR OKUYUN LÜTFEN!

BAŞÖRTÜSÜ OLAYINDA ERDOĞAN’A PAS ATAN KILIÇDAROĞLU…

İlk ve anında UçanKuş yazmıştı, ‘Kılıçdaroğlu pas ve Erdoğan gol’ diye… Sonra Cumhurbaşkanı dahil herkes bu terimi kullandı.

Peki, Kılıçdaroğlu bu kadar saf mı?..

Araştırdık. İlginç bir perde arkasına ulaştık! Şöyle ki:

Kemal Kılıçdaroğlu sadece top çeviriyor aslında… Yanlış/doğru bakmadan aslında gündemi belirliyor. Çünkü gizli bir hedefi var! O da erken seçim olmasını engellemek!

Biz aslında UçanKuş olarak, herkesin aksine kışın, özellikle de Ocak ayında bir erken seçim beklediğimizi çok kez yazdık. Çünkü, Erdoğan’ın Anayasa’ya takılmadan yeniden seçime girebilmesinin kesin yolu bu görünüyordu!

İşte bu durumu bilen, inceleyen Kılıçdaroğlu suni gündemlerle ‘çaktırmadan’ seçimin normal zamanında olması için ‘sessiz sedasız’ bir mücadele veriyor ve hatta Erdoğan’ın Anayasa’ya göre seçime giremeyecek olmasını hiç gündeme getirmeyip, bir de tam tersi ‘Biz karşı karşıya gelmek istiyoruz. Erdoğan’ın seçim kaybederek gitmesini istiyoruz’ diyor!

Bu, aldığımız ‘çok özel’ istihbarata göre tamamen bir taktik! Bu sanal gündemlerle seçim zamanını Haziran ayına kadar taşırsa, işte o zaman bu istihbaratımızın ne kadar doğru olduğunu göreceksiniz.

Şu sanal gündemlerle kendi partisinin bile tepkisini alan Kılıçdaroğlu’nu ‘pek saf’ görmek büyük hata aslında!

Erdoğan’ın seçime girebilecek olmasının tek yolu Anayasa 116. Madde’si… Çünkü Anayasa 101’e göre ‘bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir’ Bu net… Ancaaaak! Anayasa 116. Madde ise ne diyor:

‘Cumhurbaşkanı’nın ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir kez daha aday olabilir’

Yani seçim normal zamanında (haziranda) yapılırsa Erdoğan Anayasa’ya göre aday olamaz.

İşte şimdi tamamen buzdolabına konmuş, sadece Cem Uzan tarafından ısrarla ve sürekli dile getirilen bu konu, fazlasıyla ciddi aslında… Anayasa’yı çok iyi bilen Uzan, sürekli ‘Erken seçim asla olmamalı’ derken, aslında kendisinin bilmediği, Kılıçdaroğlu’nun da bu konuda O’nun gibi düşündüğü fakat, ‘pusu’da beklediği!..

UçanKuş’un bu özel istihbaratı önümüzdeki günler çok konuşulacağa benziyor. Siz ne dersiniz?

YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYIN!


Son Güncelleme: 8.10.2022 16:41:42
ETİKETLERerdğan kılıçdaroğlu