UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN: “ŞU ANDA BENİM KABİNEMDE İKİ TANE KÜRT ARKADAŞIM VAR”

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BUGÜNKÜ KONUŞMASINDA, “BİZİM KÜRT MESELESİ DİYE BİR SORUNUMUZ YOK. ŞU ANDA BENİM KABİNEMDE İKİ TANE KÜRT ARKADAŞIM VAR” DERKEN, ÜÇÜNCÜYÜ, MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NU UNUTMASI DİKKATİ ÇEKTİ!

ERDOĞAN: “ŞU ANDA BENİM KABİNEMDE İKİ TANE KÜRT ARKADAŞIM VAR”

Herkesin bildiği gibi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Akdağmadeni Kürtleri’nden…

Yine herkesin bildiği gibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Kulu Omaranlı Kürtleri’nden…

Ve kabine bir Kürt bakan daha var, bu kimliği unutulan:

Mevlüt Çavuşoğlu… Çavuşoğlu’nun babası “Kürt Osman” olarak bilinir ve kendisi Alanya’nın Kürtler köyündendir. (Kürtler köyü’nün ismi 1960 yılından itibaren Türkler olarak değiştirilmiştir) tabi ki toplum pek bilmese de, Cumhurbaşkanı bunu çok iyi bilir.

Tabi, bu unutmayla beraber hemen dedikodu çanları da çalmaya başladı. Çünkü Mevlüt Çavuşoğlu’nun bir dönem, “görevden alınacak bakanlar” listesinin en başında olduğu konuşuluyordu.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile olan yakınlığı(ki kabineden sızan bilgilerin yine bu yolla önceden muhalefete gittiğini iddia edenler de var), Antalya’da yaşanan bir çok olay, hatta Antalya’da o dönem, Mevlüt Çavuşoğlu’nun 7 kardeşinden Hayri Çavuşoğlu’nun isyan edip, “Sahte kahramanlar Ak Parti’nin hizmetlerini sahipleniyor” şeklindeki sözleri; Mevlüt Çavuşoğlu’nun yakınlarını Fahri Konsolos yaptığı söylemleri ve yine yakınları için devlet kademelerini, örneğin Emlak Konut Genel Müdürü v.s araması/telkinde bulunması ve de en önemlisi parti tabanından kopuk olması bu söylentileri zirveye taşımıştı.

Ancak işte tam o sıralar ortaya çıkan Ukrayna-Rusya savaşı, dışişlerinde yaşanan ani yoğunluk, iddia edilen bu operasyonu da, bu dedikoduları dondurmuştu.

Şimdi bugünlerde yine “kabinede değişiklik olacağı” dedikoduları başlarken, Cumhurbaşkanı’nın aslında normal de sayılabilecek bu unutkanlığı belki de önümüzdeki günlerin bir habercisi de olabilir.

Siz ne dersiniz?

YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

 

Son Güncelleme: 5.10.2022 20:00:55