UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SOSYAL MEDYA YASASI

UÇANKUŞ OLARAK BİZ HEP İNTERNET YASASI’NI SAVUNDUK! AMA BÖYLE OLACAĞINI TAHMİN ETMEDİK! ÇÜNKÜ…(KANUNU DETAYLI İNCELEDİK VE YAZDIK. BU YORUMU BAŞKA YERDE BULAMAZSINIZ)

SOSYAL MEDYA YASASI

Yasa, interneti, sosyal medyayı kullananlar üzerine değil, direkt twitter, instagram vs kurumları üstüne kurulmuş!

Şöyle ki, siz yalan dolan yazmayan, doğru şeyler paylaşan bir insansınız diyelim. Ve esas darbeyi sizler yiyeceksiniz! Çünkü, cezalar yalan vs yazanları değil esas yayınlandığı (twitter, instagram vs) kurumlara verilecek. Ve böylece bu kurumlar Türkiye’de yok olacak. Halbuki olması gereken, yani hedef, o kurumlar değil direkt bu yalanları yazan kişiler olmalıydı. Yalan yazanlar vs ceza almalıydı. Ancak şu anki düzenlemede, Türkiye’deki kurumlar bunu takip edecek teknolojiye sahip olmadıkları için kolay bir yol seçmişler! Aslında Türkiye’de bunun altından kalkabilecek tek kurum RTÜK… Ama nedense RTÜK’e bir çalım atıldı! Özellikle medya, şu anda çok eleştirdiği RTÜK’ü bile çok arayacaktır!

Aynı zamanda bu kanun Whatsapp, Telegram, Signal gibi iletişim araçlarını da etkileyecek. Şayet bunlar Türkiye’de büro açmazsa bu iletişim organlarının da kullanımı yasaklanacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, internet ve sosyal medya düzenlemesi konusunda aslında çok haklıydı ancak ‘alt taraf’ bu konuyu arap saçına çevirmiş! Bu kanun çıkmadan acilen yeniden düzenlenmeli… Bazen son pişmanlık fayda eder! Bu kanun AK PARTİ VE MHP’ye büyük zarar verir. Bu yasa bazılarının dediği gibi ‘sansür yasası’, ‘sus yasası’ değil, internet dünyasının devlerine ‘Go Home’ yasası…

YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

 

Son Güncelleme: 5.10.2022 11:04:39
ETİKETLERSOSYAL MEDYA YASASI