UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ZELENSKİ’DEN SALDIRI UYARISI!

Zelenski'den yeni saldırı uyarısı: Erdoğan'a da söyledim, Rusya özellikle bu tarihi seçecek

ZELENSKİ’DEN SALDIRI UYARISI!

Rusya’nın Ukrana’ya 24 Şubat’ta başlattığı savaş 24 Ağustos’ta 6. ayına girecek. 24 Ağustos'un ülkenin Sovyetler Birliği'nden ayrılmasının 31. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın "özellikle çirkin bir girişimde" bulunmayı deneyebileceği uyarısında bulundu.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaş 24 Ağustos’ta 6. ayına yaklaşırken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, halka dikkatli olmaları çağrısı yaptı.

NTV'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu dünya liderleri ile konuştuğunu belirten Zelenski, Rusya'nın bu hafta için farklı bir planı olabileceği konusunda bilgilendirdiğini söyledi.

Rusya'nın Mariupol'de Ukraynalı esir askerler için mahkeme düzenlediğini belirten Ukrayna Lideri, bu duruşmalar gerçekleşirse Ukrayna'nın hiçbir müzakereye katılmayacağını ifade etti.

Bağımsızlık Günü'ne hazırlanan Ukrayna’nın doğu ve güneyinde Rus saldırıları devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Odessa bölgesinde, batılı ülkelerin gönderdiği roketatar ve savunma sistemlerinin bulunduğu depoyu vurduklarını duyurdu.

Avrupa'nın en büyük nükleer enerji santrali olan Zaporijya bölgesindeyse, Ukrayna ordusunun kullandığı, 100 tondan fazla akaryakıt bulunan bir deponun imha edildiği kaydedildi.

Son Güncelleme: 22.08.2022 09:55:47
ETİKETLERZELENSKİ SALDIRI