UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ’DEN HAFTA SONU SICAKLIK UYARISI

Meteoroloji hafta sonu için uyardı: Rekor bekleniyor, sıcak çarpmasına dikkat!

METEOROLOJİ’DEN HAFTA SONU SICAKLIK UYARISI

Meteoroloji’nin 23 Temmuz 2022 tarihli hava durumu raporunda, yurt genelinde artan sıcaklıkların bugünden itibaren rekor seviyeye ulaşmasının beklendiği kaydedildi. Sıcak çarpması ve orman yangınları risklerine karşı önlem alınması gerektiğini kaydeden uzmanlar, hafta sonu plan yapanları da tedbirli olmaları konusunda uyardı. İşte illere göre hava durumu ve İstanbul 5 günlük hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için yayımladığı hava durumu raporunda birçok kentte yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. Ege Bölgesi’nde rekor sıcaklık kaydedilebileceğini belirten uzmanlar sıcak çarpmalarına karşı öğle saatlerinde dışarı çıkmama ve vücudu susuz bırakmayarak bol bol sıvı tüketme tavsiyesi verirken Akdeniz Bölgesinde ise sıcaklıkla birlikte etkili olması beklenen rüzgar nedeniyle orman yangını alarmı verildi.

MARMARA, EGE VE DOĞU ANADOLU’DA KUVVETLİ RÜZGAR

Bugün yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Van’ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklığın kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin altında, Doğu Akdeniz'de mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği beklenirken rüzgarın ise Marmara’nın güneybatısı ve Kıyı Ege ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa, yer yer40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji'nin resmi internet sitesinde yayımlanan 5 günlük hava durumu raporunda, hafta sonu kuvvetli rüzgarla birlikte yükselen sıcaklıkların hafta ortasına doğru ülke geneline yayılacağı kaydedildi. Birçok kentte rekor sıcaklık beklenirken Doğu Karadeniz kıyılarında önümüzdeki haftaya dek yağış bekleniyor.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

İstanbul'da bugün itibarıyla 30 derecenin üstüne çıkması beklenen sıcaklıklar, hafta boyu artaraj devam edecek. Yüksek nem oranıyla birlikte hafta sonundan sonra termometrelerin 33 derecenin üstünü gösterirken hissedilen sıcaklığın ise 35'i geçmesi bekleniyor.

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güneybatı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetlice (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 34°C

EDİRNE °C, 38°C

İSTANBUL °C, 33°C

KOCAELİ °C, 33°C

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetlice (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

DENİZLİ °C, 37°C

İZMİR °C, 37°C

KÜTAHYA °C, 28°C

MUĞLA °C, 37°C

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, iç ve dağlık kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetlice (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 37°C

ANTALYA °C, 40°C

HATAY °C, 34°C

ISPARTA °C, 31°C

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli(30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 29°C

ESKİŞEHİR °C, 30°C

KONYA °C, 30°C

YOZGAT °C, 24°C

KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz kıyılarının ise yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

BOLU °C, 26°C

DÜZCE °C, 30°C

KASTAMONU °C, 28°C

SİNOP °C, 28°C

AMASYA °C, 30°C

ÇORUM °C, 27°C

SAMSUN °C, 28°C

TRABZON °C, 25°C

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık, kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, batı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

ERZURUM °C, 26°C

KARS °C, 24°C

MALATYA °C, 32°C

VAN °C, 27°C

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 38°C

GAZİANTEP °C, 36°C

SİİRT °C, 37°C

ŞANLIURFA °C, 38°C

Son Güncelleme: 23.07.2022 12:36:01