UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VAN DEPREMİ BÜYÜK DEPREMİN HABERCİSİ Mİ?

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Van'ın Tuşba ilçesinde saat 21.35'te 5.0 büyüklüğünde çevre illerden de hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin 18.89 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı. Peki bu deprem büyük depremin habercisi mi? Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından yorumladı.

VAN DEPREMİ BÜYÜK DEPREMİN HABERCİSİ Mİ?

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Van'ın Tuşba ilçesinde saat 21.35'te 5.0 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Kuşçu-Muradiye, büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı. Peki çevre illerden de hissedilen bu deprem, büyük depremin habercisi mi?

Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Van’ın Hasan Timur ve Van Fay zonları arasında depremler oluyor. Bunlar daha çok Van fay zonunda. 1/2 saat önce Muradiye-Kuşcu’da 5,3 deprem oldu. Önce de 4,2 olmuştu. Ayrıca, Sürüyolu’nda da 4.5’luk deprem görülmüştü. Bölge sıkışıp yükseliyor. Büyük deprem gelmez, endişe yok."

'BU TÜR DEPREMLER NORMAL'

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Şükrü Ersoy da Van'daki korkutan depremle ilgili, "Burası faylarla dolu bögle. Depremin olmasını doğal karşılıyoruz. Ama 5'ten büyük olması korkutucu. 5.5 geçtikten sonra yaralanmalar 6 'dan sonra can kayıpları başlıyor bölgenin yapısından dolayı. Deprem çok büyük görünmese de etkili görülebilir. Bu tür depremler normal. Ama daha büyüğü olur mu dersek şu an görünmüyor." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 13.06.2022 08:05:54
ETİKETLERDEPREM