UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MAYMUN ÇİÇEĞİ HASTALIĞI ABD'YE SIÇRADI!

Avrupa'da görülen maymun çiçeği hastalığı ABD'de görüldü. Massachusetts eyaletinde görülen vakanın sağlık durumunun iyi olduğu ve halk için herhangi bir risk oluşturmadığı ifade edildi. İngiltere'de vaka sayısı 9'a yükselirken, Madrid'de 8, Lizbon'da da 5 kişide hastalık tespit edildi.

MAYMUN ÇİÇEĞİ HASTALIĞI ABD'YE SIÇRADI!

ABD'de, 2022 yılının ilk "maymun çiçeği" (monkeypox) virüsünden kaynaklı vakanın görüldüğü belirtildi. Virüsün yakın zamanda Kanada'ya seyahat eden bir erkekte görüldüğü aktarıldı. Avrupa'da da yayılan virüsün belirtileri yüzde başlayan ve vücudun geri kalanına yayılan ateş, baş ağrısı ve deri döküntüleri şeklinde ortaya çıkıyor.

KANADA'YA SEHAYAT EDEN BİR ERKEKTE GÖRÜLDÜ

Massachusetts Halk Sağlığı Departmanı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yakın zamanda Kanada'ya seyahat eden bir erkekte maymun çiçeği virüsü tespit ettiklerini doğruladı.

Kurum yetkilileri, temaslı takibi yapmak için ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ve ilgili yerel sağlık kuruluşlarıyla çalıştığını, "hastaneye kaldırılan söz konusu kişinin durumunun iyi olduğunu ve vakanın halk için herhangi bir risk oluşturmadığını" ifade etti.

Virüsün insanlar arasında kolayca yayılmadığı ancak virüs bulaşmış yatak takımları ve giysiler gibi nesnelerle temas durumunda veya virüslü kişiyle uzun süre yakın temas halinde solunum yoluyla bulaşmanın gerçekleşebileceği bildirildi.

ABD'de bu yıl daha önce hiçbir "maymun çiçeği" vakası görülmezken 2021'de Texas ve Maryland'den Nijerya'ya seyahat etmiş 2 kişide vaka tespit edildiği kaydedilmişti.

AVRUPA'DA DA YAYILIYOR

Kısa zaman önce İngiltere, Portekiz ve İspanya'da da bazı maymun çiçeği virüsü vakaları bildirilmişti.

BU BELİRTİLERE DİKKAT!

İlk olarak 1970'lerde Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde kaydedilen ve son 10 yılda artış gösteren maymun çiçeğinin belirtileri, yüzde başlayan ve vücudun geri kalanına yayılan ateş, baş ağrısı ve deri döküntüleri şeklinde ortaya çıkıyor.

Son Güncelleme: 19.05.2022 10:43:35
ETİKETLERmaymun çiçeği