UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RUSYA'YA 6. YAPTIRIM PAKETİ HAZIRLIĞI

Ukrayna'ya saldırıları devam eden Rusya'ya karşı Avrupa Birliği, 6. yaptırım paketi hazırlığına başladı.

RUSYA'YA 6. YAPTIRIM PAKETİ HAZIRLIĞI

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 2 ayı aşkın süredir devam ederken bir çok Avrupa ülkesinden Rusya'ya karşı yaptırım hamleleri gelmişti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşının" küresel güvenliği etkilediğini, Rusya'ya karşı yeni yaptırım paketi hazırladıklarını bildirdi.

"6. yaptırım paketi üzerinde çalışıyoruz"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Borrell, "Daha fazla bankayı SWIFT'ten çıkarmayı, dezenformasyon oyuncularını listeye almayı ve petrol ithalatını ele almayı hedefleyen 6. yaptırım paketi üzerinde çalışıyoruz. Bu tedbirler onay için AB Konseyine sunulacak." ifadesini kullandı.

Batı basınında çıkan haberlere göre, AB Komisyonu 6. yaptırım paketinde Rus bankaları Moskova Kredi Bankası ile Rusya Tarım Bankasının uluslararası para transferi sağlayan SWIFT sisteminden çıkarılmasını teklif etmeye hazırlanıyor.

Rus bankaları SWIFT'ten çıkarıldı

Rusya'nın en büyük bankalarından Sberbank'ın da yaptırım paketi kapsamına alınabileceği belirtiliyor. AB ve ABD, daha önce koordineli yaptırım paketlerini kabul ederek bazı Rus bankalarını SWIFT'ten çıkarmışlardı.

AA'nın haberine göre, AB'nin yeni yaptırım paketinin aynı zamanda Rusya'dan yapılan petrol ithalatını azaltarak yıl sonuna kadar yasaklanmasını içerebileceği ifade ediliyor.

"Macaristan'a gaz ve petrol tedarikini sınırlayacak yaptırımları desteklemiyoruz"

Ancak Rusya'dan petrol ihracatının kesilmesine az sayıdaki AB ülkeleri karşı çıkıyor. Bunların başında gelen Macaristan'ın Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, petrol talebinin yüzde 65’ini Rusya’dan karşıladıklarını belirterek "Ülkenin enerji güvenliğini garanti altına almanın bizim tarafımızdan somut adımlar gerektirdiğini açıkça söylüyoruz. Bu nedenle Rusya'dan Macaristan'a gaz ve petrol tedarikini sınırlayacak yaptırımlara oy vermiyoruz." demişti.

Son Güncelleme: 4.05.2022 08:22:52
ETİKETLERavrua birliği putin