UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UÇAKTA PANİK! YOLCU ACİL ÇIKIŞ KAPISINI AÇINCA ALARM VERİLDİ

Bir yolcunun uçaktaki acil çıkış kapısını açmasıyla başlayan olay ülkede gündem oldu. Yaptığı hareketle yürekleri ağıza getiren yolcunun öfkesine gerekçe olarak gösterdiği sebep ise 'pes' dedirtecek cinsten.

UÇAKTA PANİK! YOLCU ACİL ÇIKIŞ KAPISINI AÇINCA ALARM VERİLDİ

Yolcu uçaklarında acil iniş, kaza, teknik arıza gibi durumlarda yolcuların güvenle tahliye edilebilmesi için acil çıkış kapıları bulunuyor. Acil çıkış kapılarının sayısı da uçağın modeline ve boyutuna değişiyor. Yapıları gereği uçuş esnasında uçak kapıları açılmadığı için belirli bir kuvvet uygulandığında açılabilen acil çıkış kapıları, hayati önem taşıyor.

Hatta uçuş öncesi kabin ekibi tarafından bu kapıların nasıl kullanılacağı öğretiliyor. Acil çıkış kapılarının yanında oturan yolculara ise özel sorumluluklar veriliyor. Bu yolculardan acil durumlarda talimatlara uygun şekilde kapıları açması bekleniyor. Görevi gerçekleştiremeyeceğini belirten yolcuların ise yeri değiştiriliyor.

Ancak bazen teknik olarak herhangi bir aksaklığın çıkmaması için en küçük ayrıntıya kadar düşünülmesine rağmen uçaklarda ilginç olaylar yaşanabiliyor. Geçtiğimiz günlerde ABD'de yaşanan olay da bunlardan biri.

KİMSE DURDURAMADI

Kaliforniya-Chicago seferini gerçekleştirecek uçağa binen bir yolcunun yaptıkları yüzünden yer yerinden oynadı. Cynthia McKnight adlı yolcu kimsenin kolay kolay yapmaya cesaret edemeyeceği bir girişimde bulundu. Uçakta her halinden rahatsız olduğu belli olan yolcu önce kabin ekibini sözle taciz etti, ardından uçaktaki yolcuları rahatsız etti. Olayın kontrol altına alınabileceğini düşünenler Cynthia McKnight'ın bir sonraki hamlesini görünce şoke oldu.

Son Güncelleme: 22.04.2022 10:43:32