UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"ÜÇ GÜN BOYUNCA REHİN ALIP TECAVÜZ ETTİ"

Evlilikleri sadece iki yıl sürdü ama aralarındaki hesaplaşma beş yıldır bir türlü bitmek bilmiyor. Bir zamanlar birbirlerine deli gibi aşık olan ünlü çift, şimdi mahkeme salonlarında, kapalı kapılar ardında yaşadıklarını öne sürdükleri her şeyi bütün ayrıntılarıyla anlatıyor. Ağızlarından çıkan her kelime de duyanları şaşkınlığa sürüklüyor.

"ÜÇ GÜN BOYUNCA REHİN ALIP TECAVÜZ ETTİ"

BİTMEYEN HUKUK SAVAŞI

Johnny Depp ve uğruna 14 yıllık yuvasını yıktığı Amber Heard'ün, oynadıkları The Rum Diaries adlı filmin setinde başlayan aşkları önce evliliğe sonra da Hollywood'un en uzun süreli hukuk savaşına uzandı. 2015 ile 2017 arasında evli kalan 58 yaşındaki Johnny Depp ile 35 yaşındaki Amber Heard bir kez daha mahkeme salonunda karşı karşıya geldi.

SUÇLAMALAR ARDI ARDINA

Bu yasal sürecin "ilk perdesi" geçen yıl İngiltere'de gerçekleşti. Bu süreçte kariyeri de zarar gören Depp, kendisi hakkında "eşini döven bir adam" nitelemesini kullanan The Sun gazetesine karşı bir iftira davası açtı. Bu davanın görüldüğü dönemde, Amber Heard ile Johnny Depp, Londra'daki mahkeme salonunda, deyim yerindeyse bir tür gövde gösterisi yaptı. O davayı kaybeden kişi Depp oldu. Fakat olay orada noktalanmadı. Eski eşi Heard aleyhine 50 milyon dolarlık bir iftira davası açtı. Bu hamleye Heard'den de yanıt geldi: O da Depp aleyhine 100 milyon dolarlık bir iftira davası açtı. İşte o davanın ilk duruşması dün ABD'nin Virginia kentindeki Fairfax County Courthouse'da görüldü. Eski çiftin karşı karşıya geldiği duruşmaya, yine birbirleri aleyhine yönelttikleri suçlamalar damgasını vurdu.

'KORSAN KOSTÜMÜNÜN ARDINA GİZLENEN GERÇEK' İDDİASI

Johnny Depp ile Amber Heard'ün avukatları da iki ünlüye yönelik ilginç nitelemelerde bulundu. Depp'in avukatları Amber Heard'ün, hayatının performansını sergilemeye hazırlandığını ileri sürüp güzel yıldızı "yalan söylemekle" itham etti. Bu arada Amber Heard'ün avukatları da Depp'i kast ederek "bu duruşmanın korsan kostümü ve şöhretin ardına gizlenen gerçek yüzünü gözler önüne sereceğini" ileri sürdü.

DEPP'İN AVUKATLARI: SALDIRGAN TARAF HEARD

Duruşmada ilk olarak söz alan Johnny Depp'in avukatları Heard'ün sürekli tekrarladığı "duygusal, fiziksel, cinsel şiddet ve taciz" iddialarını yalanladı. Depp'in avukatlarından Benjamin Chew, Amber Heard'ün "bu ilişkideki saldırgan taraf" olduğunu ileri sürdü. Chew, buna kanıt olarak da Johnny Depp'in geçmişte ilişki yaşadığı Winona Ryder, Kate Moss ve iki çocuk sahibi olduğu Vanessa Paradis'nin hiçbir zaman oyuncuya yönelik şiddet iddiasında bulunmadığını söyledi. Avukat, tanıklıkların da Amber Heard'ün "Johnny Depp beni taciz etti" suçlamalarının yalan olduğunu ortaya çıkaracağını ileri sürdü.

'DEPP'E ŞİŞE FIRLATTI'

Depp'in diğer avukatı Camille Vasquez de çiftin ilişkisinde yaşanan tek şiddet olayından zarar gören kişinin de aktör olduğunu söyledi. Avukat, Avustralya'da bulundukları sırada Amber Heard'ün Depp'e şişe fırlattığını ve bunun sonucunda da aktörün elinden yaralandığını belirtti. Bu durumun tıbbi raporlarla kanıtlandığını da sözlerine ekledi.

ÜÇ GÜN BOYUNCA REHİN ALIP TECAVÜZ ETTİ İDDİASI

Duruşma sırasında Amber Heard'ün avukatları Johnny Depp aleyhine çok çarpıcı iddialarda bulundu. Heard'ün avukatlarından Elaine Bredehoft, Depp'in, 2015 yılında Avustralya'da bulundukları sırada güzel oyuncuyu üç gün boyunca rehin aldığını ve tecavüz ettiğini ileri sürdü. İddianın dudak uçuklatan kısmı ise bu sırada Depp'in bir likör şişesi de kullandığı iddiasıydı.

DURUŞMALAR ALTI HAFTA SÜRECEK

Bredeford'un iddiaları bununla da sınırlı değildi. Avukat, yine 2015'te yani evliliklerinin ilk yılında bu kez Bahamalar'da Depp'in, Heard'e tacizde bulunduğunu öne sürdü. Altı hafta sürmesi beklenen duruşmalar sırasında Heard'ün de Depp'in kendisine yönelik sözlü, duygusal, fiziksel ve cinsel tacizleri hakkında konuşacağı belirtildi.

ABLASI GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

Duruşmada Johnny Depp'in ablası Christie Dembrowski de tanık olarak dinlendi. 61 yaşındaki Dembrowski, ifadesini verirken hem kendisi gözyaşlarını tutamadı hem de kardeşi Johnny çok duygusallaştı. Christie Dembrowski, küçükken annelerinden duygusal ve fiziksel şiddet gördüklerini anlattı. Dembrowki, annelerinin gergin bir kadın, buna karşılık babalarının ise kibar ve sakin bir insan olduğunu anlattı. Depp'in ablası, anne ve babalarının tamamen farklı kişilik yapılarına sahip olduğunu da sözlerine ekledi. Aktörün ablası, çocukluklarına dair sözlerini sürdürürken duygusallaşan Depp bakışlarını yerden kaldırmadı.

'ANNEM FİZİKSEL ŞİDDET UYGULADIĞINDA JOHNNY DE HER ÇOCUK GİBİ AĞLARDI'

Christie Dembrowski, kendisine yöneltilen "Anneniz Johnny'e hitap ederken bir takma isim kullanır mıydı?" sorusuna da şöyle yanıt verdi: "Tek gözlü" onun en sevdiği takma isimdi. Çünkü Johnny büyürken doktorlar gözlerinden birinde göz tembelliği olduğunu söylemişti. O yüzden de o gözünün normal fonksiyonlarını yerine getirmesi için sağlam gözünü kapatmışlardı bir süre için." Dembrowski, annesinin kendilerine taktığı bu isimlere alıştıklarını ve hayatlarının normal bir parçası olarak gördüklerini de sözlerine ekledi. Christie Dembrowski, annelerinin kendilerine fiziksel şiddet uyguladığını yani dövdüğünü de belirtti. Fakat kendisinin sorun çıkarmamak ve cezalandırılmamak için dikkatli davrandığını de söyledi. Christi Dembrowski, annesi kendisini dövdüğü zaman Johnny'nin de bütün çocuklar gibi ağladığını ifade etti.

AMBER ONA 'YAŞLI, ŞİŞMAN ADAM' DEDİ

Abla Christie Dembrowski, kardeşi Johnny'e ünlü bir moda firmasından modellik teklifi geldiğinde Amber Heard'ün ona "Yaşlı, şişman adam" dediğini de sözlerine ekledi.

YAPTIKLARININ SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMİYOR'

Heard'ün avukatları ünlü oyuncunun aslında Depp'in gerçek kişiliğini gözler önüne sermeyi hiç istemediğini fakat bunun olacağını da sözlerine ekledi. Heard tarafından gelen diğer iddialar şu şekildeydi: Johnny, Amber'ın hayatını zorlaştırmak, yıkmak istedi. O, Amber'ı tahrip etti. İşte yaptığı bu."  Amber Heard'ün avukatlarından Ben Rottenborn Depp'i "takıntılı bir eski koca" olarak nitelendirdi. Depp'in kariyerinin düşüşe geçtiğini buna karşılık Heard'ün ise kariyerinde yükselmeye başladığını ileri sürdü. Rottenborn, Johnny Depp'in, geçmişte yaptıklarının sorumluluğunu almak yerine duruşmaları "sabun köpüğü TV dizilerine çevirmeye" çalıştığını söyledi.

Son Güncelleme: 13.04.2022 15:04:58
ETİKETLERAmber Heard Johnny Depp