UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇERNOBİL'İ ELE GEÇİREN RUS ASKERİ RADYASYONDAN ZEHİRLENDİ

Rusya-Ukrayna savaşında yeni detaylar gelemeye devam ediyor. Ukrayna'daki Çernobil Nükleer Santrali'ni işgal eden Rus askerleri radyasyon zehirlenmesi nedeniyle tedavi altına alındı.

ÇERNOBİL'İ ELE GEÇİREN RUS ASKERİ RADYASYONDAN ZEHİRLENDİ

Ukrayna'daki Çernobil Nükleer Santrali'ni işgal eden Rus askerlerinin bir bölümü radyasyon nedeniyle zehirlenerek tedavi altına alındı. Santralde çalışan Ukraynalı bir kişiye dayandırılan haberde, Rus askerlerinin tedavi için Belarus'a gönderildiği belirtildi.

"RADYASYON RÜTBE TANIMIYOR"

Sözcü'nün haberine göre, Ukraynalı çalışan, çok sayıda Rus askerinin tedavi için Belarus'un Gomel kentindeki radyasyon tedavi merkezine gönderildiğini söyledi. Görevli, nükleer santraldeki kurallara uymayan Rus birliklerinin hastalanmasında, Rusya'nın komuta ve istihbarat alanındaki yetersizliklerinin de rol oynadığını ifade ederek "Radyasyon rütbe tanımıyor" dedi.


SIZINTI YAŞANABİLECEĞİ YÖNÜNDE PANİĞE YOL AÇTI

Rus ordusunun, 1986'da nükleer felaketin yaşandığı ve yüksek radyasyon seviyesi nedeniyle "Kırmızı Orman" olarak bilinen santrali ele geçirmesi, yeni bir nükleer sızıntı yaşanabileceği yönünde büyük paniğe yol açmıştı. Çernobil çalışanları, Rus askerlerinin radyasyona karşı koruyucu kıyafet giymemesini "intihar" olarak niteledi.

RUS ASKERLERİ, RADYASYON KONUSUNDA UYARILDI

Çernobil'in direktörü Valeri Seyda da, daha önce Rus askerlerinin radyasyon konusunda dikkatli olmaları için uyarıldığını ancak bu uyarının dikkate alınmadığını ifade etmişti.

Son Güncelleme: 31.03.2022 18:33:42
ETİKETLERRUSYA UKRAYNA SAVAŞ