UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

250 ÖĞRENCİ YEMEKTEN ZEHİRLENEREK HASTANEYE KALDIRILDI

İlkokulda düzenlenen Nevruz etkinliğinde bulgur pilavı yiyen yaklaşık 250 öğrenci zehirlendi. Karın ağrısı ve kusma şikayetleri olan 200'e yakın öğrenci, hastanede tedavi altına alınırken, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, "Çok şükür durumu kritik olan bir öğrencimiz yok" dedi.

250 ÖĞRENCİ YEMEKTEN ZEHİRLENEREK HASTANEYE KALDIRILDI

Melikgazi ilçesine bağlı Tınaztepe Mahallesi'nde bulunan Yılmaz Akansu İlkokulu'nda Nevruz etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte öğrencilere bulgur pilavı dağıtıldı.

250 ÖĞRENCİDE KARIN AĞRISI VE KUSMA ŞİKAYETİ

Etkinliğin ardından evlerine dönen öğrencilerde bir süre sonra karın ağrısı ve kusma şikayeti başladı. Yaklaşık 250 öğrenci ambulanslarla ve kendi imkanlarıyla hastanelere başvurarak, tedavi gördü.


GÖZLEM ALTINDALAR

Öğrencilerin tedavi gördüğü Kayseri Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, durumu ağır olan bir öğrencinin bulunmadığını söyleyerek, "Yılmaz Akansu İlkokulu'nda bugün düzenlenen etkinlikte dağıtılan bulgur pilavından dolayı çocuklarımızın etkilenmesi söz konusu. Şu anda Kayseri Şehir Hastanemizde 200'e yakın öğrenci burada. Çok şükür durumu kritik olan bir öğrencimiz yok. Sağlık müdürümüz, tıp fakültesi dekanımız, başhekimimiz, il milli eğitimi müdürümüz hepimiz buradayız. Olayı yakından takip ediyoruz. Şu anda bütün öğrencilerimizin bakımı ve tahlilleri yapıldı. Bunun yanında devlet hastanemizde olsun, tıp fakültemizde olsun yaklaşık 20'ye yakın öğrencimiz oraya başvurmuş. Sağlık ocaklarına başvuran öğrencilerimiz var. Takip ediyoruz. Öğrenci velilerini arkadaşlarımız tek tek arıyor. Sevindirici olan, şu anda durumu kritik olan öğrencimiz yok. Okulda personellerle beraber 800 kişiye bir pilav dağıtımı söz konusu. Hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin hepsini tek tek takip ediyoruz. Olumsuz bir durum olmaması için temenni ediyoruz. Tahlil sonuçlarını hocalarımız da değerlendirdi. Bir öğrencimizin tahlilinde biraz yükselme var. Arkadaşlar normal dediler. Düşmesini bekliyoruz. Hocalarımızdan aldığım bilgi bu yönde" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 29.03.2022 18:00:03